Cailleach na Beinn Brice
WHA_VF2_02FI_EN

Obraiche Animo: Màiri Mhoireasdan
Co-Stiùiriche agus Beothadair: Niek Reus
Co-Stiùiriche agus Riochdaire: Leaslaidh NicCoinnich

INBHIR NIS

Cùltar; Beul Aithris; Dealbhan bheò; clann; Os-Nàdurrach; Bana-buidseachd agus Buidseach; ban-dia fheadh; sealgair; gàradair; Beinn a Bhrice; fiadh; sneachd; bhideo; bhideothan

WHA - Bog Fliuch (cartoons)

Tha Cailleach agus na fèidh aice gus bàsachadh leis an acras air beinn reòta, ach tha an gàradh aig Dòmhnall nan Dàn làn càil. Thog Dòmhnall feansaichean àrda airson na fèidh a chumail a-mach, ach chan urrainn dha ruaig a chur air a' Chaillich.<br /> <br /> Chaidh am fìolm seo a dhèanamh ann an 1998 mar phàirt dhen t-sreath 'Bog Fliuch' airson Grampian agus STV. Chaidh bun-bheachd an fhiolm agus dealbhadh nan caractaran obrachadh a-mach aig bùithtean-obrach a chumadh ann an Àth Tharracail airson buidheann nan Sradagan agus anns a' Ghearasdan airson luchd-ionnsachaidh - an dà chuid clann agus inbhich. Chaidh am fiolm an uair sin a chrìochnacadh le sgioba bheòthadairean aig stiùidio West Highland Animation ann am Both Chuidir. 'B ann air pàipear a chaidh na dealbhan-beò a tharraing sa chiad dol a-mach agus an uair sin chaidh na dathan a chur riutha le siostam coimpiutar 'Animo'. Bha na fèidh air am peantadh le làimh air acetate. Chuireadh dath air na seallaidhean cuideachd le làimh.<br /> <br /> Taing: Sradagan Àth Tharracail: Jacob and Arran Hunter, Kirsten Connacher, Sean Carmichael, Clare agus Patrick Blackburn, Ellen, Margaret, Karen agus Claire MacGillivray, Robert agus Catherine Nairn, Kathleen agus Roslyn Niblock <br /> Aonad Gàidhlig a' Ghearasdan: Joanne McHale, Sandi Black, Christopher Stoddart, Matthew Colyer, Calum Gow, Thomas Jordan, Lauren Doherty agus Aimee Foster.<br /> Cùrsa Bogaidh A' Ghearasdain: Ann Cameron, Colm Ò Ruadh, Cate Brown agus Rob Kerr<br /> Cuideachadh aig a' Bhùth Obrach: Anndra Wiseman, Sanndra Cheanadach, Daibhidh MacIllinnein.<br /> Deasachadh: W.H.A. còmhla ri Cailean Gordan agus Emma Lazenby<br /> Dùblachadh: Cy Jack<br /> Àrd-Riochdaire: Bob Kenyon<br /> Ceòl: Ben Wyvis and the Last Resort<br /> Òran: Cailleach na Beinne Brice le Iain Mac a' Phearsain<br /> Guthan: Carina NicLeòid, Iain MacPhearsain, Anna Mhoireach<br /> Ath-bheothadairean: Caroline Espenhahn, Jim Stirk, Allan Lundy, Hamish McNeill<br /> Obraiche Animo: Màiri Mhoireasdan<br /> Taic: Scottish Arts Council National Lottery Fund, Comataidh Craolaidh Gàidhlig, Comhairle na Gaidhealtachd, Leader II Lochaber.<br /> Co-Stiùiriche agus Beothadair: Niek Reus<br /> Co-Stiùiriche agus Riochdaire: Leaslaidh NicCoinnich