Am Balach Buidseach
WHA_VF3_01FI_EN

Beothadairean: Richard Clay, Helen Comloquoy, Tim Edwards
Ceòl: Brian McAlpine agus Ruairidh Caimbeul
Stiùiriche agus Riochdaire: Leaslaidh NicCoinnich

Am Balach Buidseach

ROS: Loch Aillse

Cùltar; Beul Aithris; Dealbhan bheò; clann; Os-Nàdurrach; buidseach; cruth-atharracadh; cearc; leabhar gheasan; draoidh; bhideo; bhideothan

WHA - Bog Fliuch (cartoons)

Tha sgoilear buidseachd a' cur ruaig air dithis mhaoidheirean. Chaidh an dealbh-beò seo - còig mionaidean de dh'fhaid - a dhèanamh ann an 1998 mar phàirt dhen t-sreath 'Bog Fliuch' airson Grampian agus STV. B' ann ann am buidhnean-obrach sa Phloc agus air an Achadh Mhòr a chaidh loidhne na sgeòil agus dealbhachd nan caractaran an tùsachadh agus an uairsin chaidh seallaidhean agus caractaran de phlastasain a dhèanamh agus an toirt beò le sgioba dealasach aig stiùideo West Highland Animation ann am Both Chuidir. <br /> <br /> TAING GU: Clas 5, 6 & 7, Aonad Gàidhlig A' Phluic: Farquhar MacRae, Gordon MacKenzie, Crìsdean MacRae, Euan Kieran, Christine Morrison, John Ferguson, James MacRae, Margaret MacKenzie, Marion Morrison, Catherine Hope, James Kieran, Kay, David & John MacLean, Aonghas Rowe, Iain MacKenzie, Lauren Ferguson <br /> Bùth-Obrach Dealbhan-Beò an Achaidh Mhòir: Kay, Eilidh, David agus John MacLean, Neil agus Louise Fraser, Sophie, Claire agus Sarah Monaghan, Amy Matheson, Finella agus Duncan MacRae, Alexander agus Kate MacLeod Talitha, Nathaniel & Iseabail Stonebridge<br /> Cuideachadh aig a' Bhùth Obrach: Daibhidh MacIllinnein, Janice MacIomhair, Diane NicIlleEathain, Iain MacFhionghain <br /> Deasachadh: WHA còmhla ri Cailean Gordan agus Emma Lazenby<br /> Dùblachadh Fuaim: Cy Jack <br /> Àrd-Riochdaire: Bob Kenyon <br /> Dealbhadair Charactaran: Caroline Espenhahn <br /> Aonadan-cùil: Si Colley <br /> Buaidh Shònraichte: Jim Stirk <br /> Beothadairean: Richard Clay, Helen Comloquoy, Tim Edwards <br /> Ceòl: Brian McAlpine agus Ruairidh Caimbeul <br /> Taic: The Scottish Arts Council, National Lottery Fund, Comataidh Craolaidh Gàidhlig, Highland Council, Skye and Lochalsh Leader<br /> Stiùiriche agus Riochdaire: Leaslaidh NicCoinnich