Nabaidhean
WHA_VF4_01FI_GA
cruth-atharracadh
dòighean dhraoidheachd
bhideo
bhideothan

Get Adobe Flash player

Bidh trioblaid ann do dh'athair is dha nighean nuair a thig nàbaidhean ùra a dh'fhuireach an ath-dhoras. Gheibh am màthair biadh dhan mhac leisg aice ann an cruth geàrr draoidheil le bhith a' toirt a' mhaitheis bho bheathaichean nan nàbaidhean agus ga thoirt dha na beathaichean caola aice fhèin. 'S e duine innleachdach a tha san athair agus cleachdaidh e an seann leigheas ainmeil bonn-a-sia airgid bho bharaille gunna gus stad a chur air a' bhana-bhuidsich - agus cuiridh seo a mac dhan Ionad-Obrach...

Rinneadh am fìolm seo (a mhaireas ceithir mionaidean) ann an 1996 le cuideachadh sgoilearan Gàidhlig Acadamaidh All-Mhaigh is Àrd-Sgoil Chalasraid mar phàirt dhen t-sreath 'Gàidhlig Gu Leòr' a chaidh a sgaoileadh le BBC Alba air 'Dè a-nis'. B'e an dòigh-obrach a chleachdadh solas àrd le cumaidhean air an gearradh a-mach à acetate agus air am peantadh le làimh mus deach an toirt beò fon chamara. Chaidh 'Seula Òir' a thoirt dhan fhiolm seo aig co-fharpais eadar-nàiseanta fhiolm agus bhideo an IAC ann an 1997. Fhuair e cuideachd duais sgrìonaidh aig an fhèis 'Co-operative Young Film Makers Festival' ann an 1997.

Air a dhèanamh le Àrd Sgoil MhicLabhrainn agus Àrd Sgoil Alba: Fiona NicIlleBhàin, Laura Woods, Sarah Dochartaidh, Liondsaidh Chaimbeul, Pol MacUilleam, Griogar Mac Gill'Iosa, Ciorstaidh Chaimbeul, Ruth Galloway, Aisleigh McGhie, Bhicidh NicDhaibidh, Crìstean Sutter, Alison Boyle, Mhairi Paterson, Ciorstaidh Stoker, Iain Dòmhnullach.
Taing gu: Alison Whyte, Ruairidh Caimbeul, Ruairidh MacNeacail, Catriona NicIlleDhuibh, Mairi Mhoireasdan, Sandra Cheanadach.
Ceòl: Rory Caimbeul agus Brian McAlpine.
Taic airgid bho: C.T.G.; Scottish Arts Council National Lottery Funding; C.N.A.G.; Central Region Education Department; Central Region Arts.
Stiùiriche agus Riochdaire: Leaslaidh NicCoinnich.
Àrd-Riochdairean: Eilidh Crossan agus Donnie MacLeòid.

Nabaidhean

Cùltar; Beul Aithris; Dealbhan bheò; clann; Os-nàdurrach; Eachdraich; Bhana-buidseachd agus Buidsich; Clackmannan; gearr; maigheachd; cruth-atharracadh; dòighean dhraoidheachd; bhideo; bhideothan

WHA - Gàidhlig Gu Leòr (cartoons)