Obair! Obair!
WHA_VG1_02FI_EN

Àrd-Riochdaire: Bob Kenyon
Stiùiriche agus Riochdaire: Leaslaidh NicCoinnich

Obair! Obair!

CATAIBH

Cùltar; Beul Aithris; Dealbhan bheò; clann; Os-nadurrach; Sìthichean; dòighean dhraoidheil; sìth-bheò; Clann MacAoidh; Caol Teanga; posàdh; obair; bhideo; bhideothan

WHA - Bog Fliuch (cartoons)

Tha Dòmhnall is Mòrag ann an gaol. Ach tha e doirbh dhaibh coinneachadh. Tha loch mòr eatarra, Caol an Teangaidh, agus an sin, tha athair Mòrag a' cur dragh orra. Ann am fìor èiginn, cuiridh Dòmhnall roimhe gun iarr e air na sìthichean-obrach an cuideachadh. Thèid aca air na leannanan a chuideachadh a' tighinn còmhla ach chan fhàg iad leotha fhèin iad aig fois. Èighidh na sìthichean trang "Obair! Obair!" 'S mar seo, bidh aig na leannanan sàraichte ri barrachd obrach a lorg gus an luchd-cuideachaidh a chumail gu math trang. <br /> <br /> Chaidh am fiolm seo a dhèanamh mar phàirt dhen t-sreath deilbh-beò Bog Fliuch airson Grampian is STV. Chaidh na caractaran a dhèanamh ann am modh 'gearradh-a-mach' de phlastaig 2D is air a pheantadh le cinn eadar-dhealaichte agus caochladh bhuill a'chuirp. Chaidh na cùl-ionadan a pheantadh le làimh. Chaidh an t-Sreath fhiolmadh air an sgalan ioma-raon aig West Highland Animation. Chaidh na sìthichean a dhèanamh ann an 3D agus am fiolmadh a' tighinn a-mach bogsa àraidh air a dhèanamh de fhraoch agus raineach. Chaidh an ceòl a dhèanamh agus a chluicheadh a dh'aon ghnòthaich airson na fiolm.<br /> <br /> Taing gu: Clann ann an Aonad Gàidhlig Theang - Calum, Ruairidh agus Peter MacKay, David agus Darren Coghill, Anna Bowes, Ciorstaidh Anna, Pavlos agus Aeneas Kosmidis, Rebekah Brett Pitt, Alisdair Robertson, Laura Nellist, Samantha MacDonald, Christopher agus Michael MacKay.<br /> Cuideachadh aig a' Bhùth Obrach: Janice NicIomhair, Diana NicIllinnein, Iain MacFhionghain, Daibhidh MacIllinnein agus Philippa Robinson.<br /> Cùrsa Bogaidh Mhealanais: Susanne MacDonald, Mary Beith, Alexander Sutherland.<br /> Obair Stiùideo: Caroline Espenhahn, Jim Stirk, Allan Lundy, Hamish McNeill, Donald McCoo, Tim Edwards, Helen Comloquoy<br /> Cùl-Ionadan: Fionnghal NicAoidh<br /> Dealbhachadh Charactaran: Shona Hynes<br /> Beòthadairean: Niek Reus agus Emma Lazenby<br /> Ceòl: Eddie McQuire agus Claire Nelson<br /> Dùblachadh Fuaim: Cy Jack <br /> Deasachadh: WHA<br /> Taic bho: Maoin a' Chrannchuir Nàiseanta - Comhairle Ealain Alba, Comataidh Craolaidh Gàidhlig, Comhairle na Gàidhealtachd, Iomairt Ghallaibh & Chataibh<br /> Àrd-Riochdaire: Bob Kenyon<br /> Stiùiriche agus Riochdaire: Leaslaidh NicCoinnich