Am Ministear a Chunnaic na Sìthichean
WHA_VG1_03FI_GA
Rabairt Kirk
co-chruinnich beul-aithris
bhideo
bhideothan

Get Adobe Flash player

Fhuair An t-Urramach Kirk, Ministear san t-seachdamh linn deug, cliù airson a chomas na sìthichean fhaicinn. Sgrìobh e leabhar a' tarraing air na cleachdaidhean aca agus aig deireadh a bheatha, thatar a' hreidsinn gun do dh'fhalbh e dhan t-sìthean.Tha am fiolm seo ag innse na sgeulachd air a'chiad uair a chunnaic e na sìthichean. Thachair e aon oidhche nuair a bha e na mhinistear ann am Both-chuidir is e air am Mansa fhàgail airson a dhol a-null dhan Eaglais a dh'ùrnaigh.

Chaidh am fiolm seo a dhèanamh thairis air trì seachdainean le cloinn bho Bhun-sgoil Both Chuidir. Chaidh na caractaran agus na cùl-ionadan gu lèir a dhèanamh a' steigeadh pìosan clòimhe air cairt le glaodh agus bha obair mhòr air. Cuideachd, dh'ionnsaich is sheinn a'chlann an t-òran agus na còmhraidhean le cuideachadh bho Pheigi Stiùbhart. Chaidh am fiolm a chraobh-sgaoileadh anns an earrainn 'Films d' Ecoles' aig an Fhèis Dealbh-Beò Annecy ann an 1989. Fhuair e an Seula Umha aig Fèis Fhiolm Neo-Phroifeiseanta Eadar-Nàiseanta Lunnainn agus Teisteanas de dh'Urras aig Fèis a' Cho-op 'Dèanamaid Fiolm' ann an 1989.

Air a dhèanamh le: Bun Sgoil Both Chuidir: Ben Todd, Maria Gunn, Julia Gompertz, Morag Bell, Ewan Bell, Sally Pickering, Gillian Sauer, Matthew Brown, Trevor Todd, Fraser Telfer, Yvonne MacNicol, Martin Sauer.
Mòran taing do: Joan Mann, Moira MacDonald, Diana Hand.
Stiùiriche: Leaslaidh NicCoinnich
Taic Airgid bho: Central Region Education Department.

PEAIRT

1650an

Cùltar; Beul Aithris; Dealbhan bheò; clann; Os-Nadurrach; sìth-bhrugh; sìthichean; Eaglais; Ministear; Rabairt Kirk; co-chruinnich beul-aithris; bhideo; bhideothan

WHA - Gaisgich na Gaidhealtachd (cartoons)