Tuil
WHA_VG2_02FI_EN

Àrd-Riochdaire: Bob Kenyon
Stiùiriche agus Riochdaire: Leaslaidh NicCoinnich

Tuil

PEAIRT

Cùltar; Beul Aithris; Dealbhan bheò; clann; Os-Nadurrach; ùruisg; eas; Loch Tatha; dòighean dhraoideil; bhideo; bhideothan

WHA - Uruisg na h-Alba (cartoons)

'S e creutairean sona, os-nàdarrach nach fhairich fuachd a tha anns na h-Uruisgean. Tha iad a' fuireach ann an easan air Gaidhealtachd na h-Alba. Bidh iad ag ithe iasg agus tha iad gu h-àraidh measail air bainne. Sin is coireach gu bheil daoine cho tarraingeach dhaibh.Tha mì-rian anns an dachaigh air sgàth 's gu bheil an Leanabh Uruisg air faighinn am broinn an taighe agus tha Peadragan, Padarlan agus Peallaidh, na trì Uruisgean mòra, fiadhaich, a' tighinn air a thòir. An t-Uruisg Peadragan a' cuideachadh an teaghlaich nuair a tha iad ann an cunnart bho thuil.<br /> <br /> Chaidh am fiolm seo de làimh-chiùird, is còig mionaidean de dh' fhaid, a dhèanamh ann am modh 'gearradh-a-mach' agus chaidh am fiolm a dhèanamh air 16mm air sgàilean ioma-raon. Chaidh a chraobh-sgaoileadh ann an Alba mar phàirt dhen t-Sreath Dealbh-Beò Uruisg air Grampian agus STV.<br /> <br /> Sreath le Leaslaidh NicCoinnich agus Niek Reus<br /> Ceòl: Martyn Bennett<br /> Obair-Ealain: Alasdair 'Feem' Phimister, Dave 'Deitch' Hutcheson<br /> A' Cuideachadh: Màiri Mhoireasdan, Sorcha Nic a' Gobhainn, Raonaid Brennan, Aaron Forsyth, Andy McFetters, Leonie NicMhaoilein, April Husband, Jenny House, Stephen McKee <br /> Guthan: Paderlan agus Leanamh Uruisg: Dòmhnall Ruadh, Peadragan: 'Rhyno' Moireasdan, Peallaidh: Derek 'Pluto' Moireach, Mathair: Alyxis Daly, Nighean: Sorcha Nic a' Ghobhainn, Balach: Iain MacAsgaill, Athair: Sìm MacCoinnich, Dotair: Cally Mo <br /> Comhairliche Gàidhlig: Peigi Stiùbhart<br /> Deasachadh: West Highland Animation<br /> Taic-Airgid Bho: CTG - Comataidh Telebhisein Gaidhlig<br /> Àrd-Riochdaire: Bob Kenyon<br /> Stiùiriche agus Riochdaire: Leaslaidh NicCoinnich