Bainne
WHA_VG2_03FI_EN

Taic-Airgid Bho: CTG - Comataidh Telebhisein Gàidhlig
Àrd-Riochdaire: Bob Kenyon
Stiùiriche agus Riochdaire: Leaslaidh NicCoinnich

Bainne

Cùltar; Beul Aithris; Dealbhan bheò; clann; Os-Nadurrach; ùruisg; eas; Loch Tatha; dòighean dhraoideil; bhideo; bhideothan

WHA - Uruisg na h-Alba (cartoons)

'S e creutairean sona, os-nàdarrach nach fhairich fuachd a tha anns na h-Uruisgean. Tha iad a' fuireach ann an easan air Gaidhealtachd na h-Alba. Tha an t-Uruisg Peadragan glè mheasail air bainne agus nì e rud sam bith airson a mhiann a shasachadh. <br /> <br /> Chaidh am fiolm gu math tùsail seo de làimh-chiùird, a tha còig mionaidean de dh'fhaid, a dhèanamh ann am modh 'gearradh-a-mach' agus chaidh am fiolmadh a dhèanamh air fiolm 16mm air sgàilean ioma-raon.<br /> <br /> Sreath le: Leaslaidh NicChoinnich agus Niek Reus<br /> Ceòl: Martyn Bennett<br /> Obair-Ealain: Alasdair 'Feem' Phimister, Dave 'Deitch' Hutcheson<br /> A' Cuideachadh: Màiri Mhoireasdan, Sorcha Mac a' Ghobhainn, Raonaid Brennan, Aaron Forsyth, Andy McFetters, Leonie NicMhaoilein, April Husband, Jenny House, Stephen McKee <br /> Guthan: Paderlan agus Leanamh Uruisg: Dòmhnall Ruadh, Peadragan: 'Rhyno' Moireasdan, Peallaidh: Derek 'Pluto' Moireach, Màthair: Alyxis Daly, Nighean: Sorcha Nic a' Ghobhainn, Balach: Iain MacAsgaill, Athair: Sìm MacCoinnich, Dotair: Cally Mo <br /> Comhairliche Gàidhlig: Peigi Stiùbhart<br /> Deasachadh: West Highland Animation<br /> Taic-Airgid Bho: CTG - Comataidh Telebhisein Gàidhlig<br /> Àrd-Riochdaire: Bob Kenyon<br /> Stiùiriche agus Riochdaire: Leaslaidh NicCoinnich