Cuchullain sa Cheò
WHA_WB02FI_GA
gae bolg
Tain bo Cuilaighne
bhideo
bhideothan

Get Adobe Flash player

Bha Cuchullain, gaisgeach Èireannach, air tighinn a Shlèite san Eilean Sgitheanach san dara linn a dh'ionnsachadh ealain cogaidh bhon bhana-ghaisgeach iomraiteach Sgathach aig a daingneachd, Dùn Sgathaich. Tha e a' dèanamh a' ghnothaich air bana-gaisgeach eile, o thìr mòr na h-Alba, air a bheil an t-ainm Aise, nuair a tha ise a' dèanamh ionnsaigh air Sgathach. Tha Cuchullain a' toirt air Aise innse dha mar a chleachdas e an Gath-Bolg, inneal-cogaidh uile-chumhachdach leis am bi e a' dìon onair Fir Ulaidh.

Thug e trì seachdainnean a-rithist ann am bùth-obrach san sgoil airson an fhiolm seo a dhèanamh. Chaidh an Obair-ealain a dhèanamh de chairt dhathte ann an 2D. Chaidh an ceòl a dhèanamh gu gleusta agus a chlàradh le D.I. MacGille Fhinnein, fear-ciùil à Slèite. Fhuair am fiolm seo Teisteanas Urrais ann am Fèis Oigridh a' Cho-op airson Fhiolm is Bhideo ann am Bradford ann an 1991. Fhuair e cuideachd Seula Airgid aig Fèis Fiolm Neo-Dhreuchdail Lunnainn ann an 1990 agus fhuair e Moladh mòr aig Duaisean Foghlam Comann Telebhisein ann an 1991.

Air a dhèanamh le cloinn Bun sgoil Shlèite: Emma Brown, Emma Morrow, Karen Fraser, Kathryn Mackay, Fiona MacPherson, Nicola NicAoidh, Lynsey NicDhòmhaill, Iain MacLennan, Daibhidh MacLurp, Fionnghal Moireasdan, Stuart Shone, Alan MacDonald, Sylvia Culbertson, Neil MacDonald, Barry Robertson.
Mòran taing do: Chrissie Campbell, Miss MacQueen, Polly MacInnes, Seònaid NicLeòid.
Taic airgid bho: Roinn Foghlam na Gàidhealtachd; Comataidh Gàidhlig an Eilein Sgitheanaich agus Loch Aillse; Urras an Eilein; Abu Tele
Ceòl: D J MacLennan.
Stiùiriche: Leaslaidh NicCoinnich

Cuchullain sa Cheò

INBHIR NIS: Slèite

200an

Cùltar; Beul Aithris; Dealbhan bheò; clann; Os-Nàdurrach; Eachdrachail; sgeulachd Ceilteach; Caisteal Dun Sgath; Eilean Sgitheanach; Bhana-gaisgich albannaich; gae bolg; Tain bo Cuilaighne; bhideo; bhideothan

WHA - Gaisgich na Gaidhealtachd (cartoons)