Fraoch
WHA_WB03FI_EN

Àrd-Riochdaire: Bob Kenyon
Riochdaire: Leaslaidh NicCoinnich

Fraoch

PEAIRT

400an

Cùltar; Beul Aithris; Dealbhan bheò; clann; sgeulachd ceilteach; loch; eilean; craobh caorann; caoran leigheasachd; Banrigh Maebh; uilebheist; bhideo; bhideothan

WHA - Gaisgich na Gaidhealtachd (cartoons)

Tha an gaisgeach, Fraoch, airson Findabair àlainn a phòsadh ach feumaidh e a luach fhèin a dhearbhadh dha màthair. Bheir i gnìomh chunnartach dha agus is e sin dearcan leigheasach a thoirt air ais bho chraoibh ann am meadhan an Locha. Ach tha dràgon anns an uisge agus mar sin, tòisichidh blàr. <br /> <br /> Thug e dà bhùth-obrach a' leasachadh na sgeulachd, an obair-ealain agus na deilbh-beò mus deach an obair-ealain eadar-fhighte a chrìochnachadh le Jim Stirk agus chaidh am fiolmadh, gu tric le ioma nochdaidhean air an sgàilean ioma-raon san stiùidio aig West Highland Animation. An toiseach, dh'obraich Aonad Gàidhlig Chille Bhrìghde an Ear air deilbh-bheò den sgeulachd phrìomh-shamhlachail agus an sin chumadh bùth-obrach deilbh-beò airson seachdain do dh'inbhich air Cùrsa Bogaidh na Gàidhlig ann an Colaiste Bruach Chluaidh. Chaidh an ceòl a dheasachadh le Ralph Moodie on òran dhualchasach, Fraoch, a sheinneadh le Catrìona NicAoidh. <br /> <br /> B'e am fiolm seo pàirt den t-sreath 'Bog Fliuch' airson Grampian is STV. <br /> <br /> Aonad Gàidhlig Chille Brìghde an Ear - Seùmas Logan, Uilleam Murray, Debby Wilson, Natalie Turner, Johanna Renouf, Andrew McCann, Ross McDonald, Rachel Kelly, Daniel McArthur, Calum McInnes, Daibhidh Carswell, Kirsten Wylie, Katie Doig, Euan Robb, Stacey Broadly, Ashleigh Baillie, Iain Carmichael, Gavin Wilson & Ross Douglas <br /> Cùrsa Bogaidh Bruach Shrath Chluaidh: Jenny Dunbar, Ann Walker, Charlotte Mair, Aileen Mackay, Marion Love, Catriona Smith, Peter Politags, Scott Dòmhnallach, Daniel Clark, Mary agus Henry Doig.<br /> Cuideachadh aig a' Bhùth Obrach: Sandra Ceannadach, Daibhidh MacIllinnein, Janice NicIomhair & Seònaid NicCoinnich <br /> Ceòl: Ralph Moodie <br /> Òrain: Catriona NicAoidh <br /> Dùblachadh Fuaim: Cy Jack <br /> Deasachadh: WHA <br /> Beothadairean agus Luchd-Stiùiridh: Niek Reus agus Leaslaidh NicCoinnich <br /> Obair Stiùidio: Caroline Espenhahn, Jim Stirk, Emma Lazenby, Cailean Gordan <br /> Obraiche Animo: Màiri Mhoireasdan <br /> Taic: Maoin a'Chrannchuir Nàiseanta-Comhairle Ealain Alba agus Comataidh Craolaidh Gàidhlig <br /> Àrd-Riochdaire: Bob Kenyon <br /> Riochdaire: Leaslaidh NicCoinnich