Ogopogo agus Nesaidh
WHA_XI01FI_GA

Neach-Athris: Sorcha Nic a' Ghobhainn.
An Luchd-Obrach: Daibhidh MacIllinnein, Janice NicIomhair.
Riochdaire: Mòrag Anna NicLeòid
Stiùiriche: Leaslaidh NicCoinnich.

2000an

Cùltar; Beul Aithris; Dealbhan bheò; clann; ainmhidh; faoin sgeulach; Nessaidh; Ceap Bretainn; bhideo; bhideothan

WHA - West Highland Animation (cartoons)

Tha Neasaidh a' dol gu cèilidh miorbhaileach ann an Ceap Breatainn airson coinneachadh ris an uile bheist à Canada - OgoPogo.<br /> <br /> Chuir Buidheann de dh'oileanaich na Gàidhlig seachad co-la deug ann an Ceap Breatainn as t-earrach 1998. Ann an Alba rinn iad bùthan-obrach ann an Inbhir Nis còmhla ri West Highland Animation agus luchd-ionnsachaidh na Gàidhlig. Leis a' cheòl agus na beachdan ùra a fhuair iad ann an Ceap Breatainn, rinn iad am fiolm seo.<br /> <br /> Air a dhèanamh le: Anndra MacCoinnich, Gisela Rodger, Elspeth Boxton, Philippa Robinson, Crisdean Sheila agus Iain MacAoidh, Catrìona Dhòmhnallach, Fionnghal NicGill, Fionndain NicPhadraig, Fionnghal NicCoinnich.<br /> Guthan le: Clann Bun sgoil Loch Eireann <br /> Neach-Athris: Sorcha Nic a' Ghobhainn.<br /> An Luchd-Obrach: Daibhidh MacIllinnein, Janice NicIomhair.<br /> Taic airgid bho: Comhairle Na Gàidhealtachd; Comunn Na Gàidhlig; Comataidh Craolaidh Gàidhlig; An Comunn Gàidhealach; Proiseact Nàiseanta nan Ealain.<br /> Riochdaire: Mòrag Anna NicLeòid<br /> Stiùiriche: Leaslaidh NicCoinnich.