Gog Gog
WHA_XL01FI_EN
peatan ainmhidh
cearc
bhideo
bhideothan

Get Adobe Flash player

Chan eil sgath tombaca aig a' chroitear airson na pìob aige. 'S ann le pàigheadh le sia uighean as urrainn dha tuilleadh tombaca fhaighinn is chan eil ach còig uighean aige. Ach chan eil a' chearc a' co-oibreachadh leis idir. Tha tòrr ruith is tòrr tàlaidh a' dol air adhart. Feuchaidh e fiù's a' chuisle-chiùil is esan ga cluich airson feuchainn ris an eun a thàladh!

Tha am fiolm deilbh-beò seo stèidhichte air an sgeulachd Thiristich, Lachlainn na Suacain agus a' Chearc is air a h-innse le Dòmhnall Mac an t-Saoir Gott. Chaidh an obair-ealain is cuid den dealbh-beò airson an fhiolm a dhèanamh aig bùth-obrach deilbh-beò sna làithean-saora grianach ann an Tiriodh le buidheann chloinne à Tiriodh agus luchd-ionnsachaidh na Gàidhlig. Chaidh an dealbh-beò mu dheireadh a dhèanamh ri buille a' chiùil fon chamara air an sgàilean ioma-raon aig West Highland Animation le Niek Reus, am beòthadair. Chaidh an claon-chlò a chur an tilleadh anns an deuchainn-lann le èifeachdas neo-àbhaisteach is mìorbhaileach a' toirt dhuinn charactaran geala air cùl-ionadan dubha... B'e Marc Falla, fear-ciùil tàlantach, a rinn an ceòl.

Chaidh am fiolm a chraobh-sgaoileadh air Grampian agus STV. Mar phàirt den t-sreath deilbh-beò 'Bog Fliuch'. Chaidh a chraobh-sgaoileadh cuideachd anns a' Chuimrigh aig Fèis an Fhiolm Cheilteach agus aig tòrr Fhèisean eile.

Clann ann an Aonad Gàidhlig Thiriodh - Iona NicIlleDhuinn, Caron NicFhionghain, Sara NicHolladaidh, Craig Mac a' Ghobhainn, Adhamh Mac a' Ghobhainn, Cailea MacIlleDhuinn, Lynne NicFhionghainn, Morbhan NicAonghais, Friseal MacAonghais, Iain Mac Fhionghain, Mairi NicIlleChiar.
Cuideachadh aig a' Bhùth Obrach: Janice NicIomhair, Diana NicIllEathainn, Daibhidh MacIllInnein, Iain MacIlleChiar, Iain MacFhionghain.
Sgeulachd Thiriodh: Lachlainn na Suacain agus a' Chearc - Dòmhnall Eòghain Mac a' Ghobhainn
Ceòl: Marc Fallon
Faclan an Òrain: Flòraidh NicPhàil
Guthan: Ailig Mac Ill Eathain agus Sharon Kirk
Beòthadair agus Co-Stiùiriche: Niek Reus
Obair Stiùideo: Caroline Espenhahn, Jim Stirk, Donald McCoo, Shona Hynes, Allan Lundy, Hamish McNeil, Cailean Gordan, Emma Lazenby.
Deasachadh: WHA
Taic airgid bho: Maoin a' Chrannchuir Nàiseanta; Comhairle Ealain na h-Alba; Comataidh Craolaidh Gàidhlig; Comhairle Earra-Ghàidheil agus Bhòid; Argyll leader
Àrd-Riochdaire: Bob Kenyon
Co-Stiùiriche agus Riochdaire: Leaslaidh NicCoinnich