A' Mheanbh-chuileag
WHA_XM01FI_GA
meanbh chuileag
Ath-Arracail
bhideo
bhideothan

Get Adobe Flash player

Tha clann Àth Tharracaill ann an Àird nam Murchan seachd searbh dhe na meanbh-chuileagan a bhios a' bìdeadh gach duine agus creutair san àite. Tha a' chlann gu h-aighearach ag innse mar tha an tidsear as crosta, am fiadh as motha, an iolaire as àirde agus an croitear as ìsle air an sàrachadh leis a' mheanbh-chuileig nach leig fois leotha... Ach tha creutair eile ann a nì an gnothach air a' mheanbh-chuileig...

Bha e air a dhèanamh leis a'chloinn ann an Aonad Gàidhlig Bun-sgoil Àth Tharracail. Mus do ràinig Leslie, bha iad air an t-òran air an robh am fiolm seo stèidhichte a sgrìobhadh is air a chlàradh. An sin, rinn iad uile fear de na caractaran cràidhichte agus rinn iad fiolmadh dhiubh agus den Mheanbh-Chuileig fon chamara. Bha cuid den cloinn cho beag is gun robh rin togail suas air a' bhòrd ach an ruigeadh iad air a' chamara airson an cuid a dhèanamh. Chaidh am fiolm seo a chraobh-sgaoileadh aig a'Chòigeamh Fèis Deug airson Fhiolm is Telebhisein ann an Doire, 1994 agus shiubhail bus làn chloinne is na caraidean aca gu Doire airson an tachartais, a chòrd ris a h-uile duine.

Air a dhèanamh le Aonad Gàidhlig Àth Tharracail: Jacob Hunter, Kathleen Niblock, Margaret-Jane MacKenzie, Laura Waddell, Rhona Sampson, Esme MacArthur, Claire Blackburn, Maxine Mulhern, Robbie MacGillivray, Anne Maree MacGillivray, Colin MacGillivray, Gavin Johnston, Arran Hunter.
Taing do: Bob Smith, Catrìona MacIntyre, Lynn Waddell, Peggy Sampson, Val Hunter, Donalda MacLean, Dot MacArthur, Elma MacGillivray, Iseobail Mulhern, Nicki Blackburn, Maria MacGillivray, Margaret MacLellan, Jim Hunter.
Taic airgid bho: Lochaber Leader, C.T.G
Stiùiriche agus Riochdaire: Leaslaidh NicCoinnich

A' Mheanbh-chuileag

1990an

Cùltar; Beul Aithris; Dealbhan bheò; clann; ainmhidh; faoin sgeulach; meanbh chuileag; Ath-Arracail; bhideo; bhideothan

WHA - West Highland Animation (cartoons)