Loch Coir' Uisg', An t-Eilean Sgitheanach
Loch Coir' Uisge
dealbh-tìre
turasachd
neach-ealain
Loch Coruisk, Isle of Skye

Tha luchd-turais air a bhith air an tarraing chun an àite aonaranaich seo bho thràth anns an 19mh linn, cuid dhiubh a' coiseachd grunn mhìltean à Sligeachan, ach a mhòr-chuid a' gabhail a' chothrom tighinn air bàta tarsainn Loch Sgabhaig bho Ealaghol. Thàinig Sir Bhaltar Scott an seo on mhuir ann an 1814, agus chòrd an suidheachadh ris gu mòr, ged a tha e follaiseach gum fac' e e nuair a bu ghairbhe a bha e. Sgrìobh e anns an leabhar-latha aige "the high mountains of Quillen ... seemed to consist of precipitous sheets of naked rock, down which the torrents were leaping in a hundred lines of foam. The tops, apparently inaccessible to human foot, were rent and split into the most tremendous pinnacles".

Chaidh an dealbh nas ciùine a chithear an seo a pheantadh le Elmer Keene (1853 - 1929) a bha ag obair o dhealbh camara a rèir coltais. 'S e seo seòrsa dathach de QZP40_CARD_2318. Chaidh an obair aig Keene a chlò-bhualadh le barrachd is còig companaidhean deug eadar-dhealaichte, ach chleachadh a' chuid bu mhotha dhen obair aige anns an t-sreath 'Chic' a chaidh a chlò-bhualadh le Charles Worcester à Bristol. Bha seallaidhean le solais na gealaich a' nochdadh tric am measg nan dealbhan aig Keene

loch; beanntan; dealbh-tìre; turasachd; neach-ealain