Carragh-cuimhne MhicCruimein, Boraraig, Dùn Bheagan, An t-Eilean Sgitheanach
Boraraig
ceòl
càrn
Clann MhicCruimein
The MacCrimmon Memorial, Borreraig, Dunvegan, Skye

Tha an carragh-cuimhne do pìobairean ainmeil chlann Mhic Cruimein suidhichte ann am Boraraig anns an Eilean Sgitheanach, a' coimhead thairis air Loch Dhùn Bheagan gu Caisteal Dhùn Bheagan. 'S e pìobairean do Chinn-cinnidh Chlann Mhic Leòid à Dùn Bheagan tro na linntean a bh' ann an clann Mhic Cruimein agus 's iomadh port clasaigeach a rinn iad a' toirt urram dhaibh a bharrachd air a bhith a' stèidheachadh sgoil ainmeil phìobaireachd ann am Boraraig. B' ann san t-17mh linn a bha an cliù a b'àirde aca leis an sgoilear mu dheireadh a' ceumnachadh. B' e fear Mac Artair a bh' ann, anns na 1780an. Chaidh an càrn anns an dealbh a thogail ann an 1933 air a phàigheadh le Comainn a' Chinnidh bho air feadh an t-saoghail. Tha an làmh-sgrìobhaidh Gàidhlig air ag ràdh: The Memorial Cairn of the MacCrimmons of whom ten generations were the hereditary pipers of MacLeod and who were renowned as Composers, Performers and Instructors of the classical music of the bagpipe. Near to this post stood the MacCrimmons School of Music, 1500 - 1800

a' pìobaireachd; a' phìob mhòr; ceòl; càrn; Clann MhicCruimein