A' chraobh Uinnseann aig a' Phrionnsa Teàrlach, Mòinteach Chùil Lodair
Mòinteach Chùil Lodair
Seumasaich
armean
uachdranachd
Prince Charlie's Ash Tree, Culloden Moor

Chaidh a' chairt-phuist seo fhoillseachadh le Seòras Washington MacUilleim (1823-93) a bha na fhear-togail dhealbhan ann an Obar Dheathain agus a bhiodh a' siubhal air feadh Alba a' togail dhealbhan den dùthaich. Chithear A' Chraobh Uinnseann aig a' Phrionnsa Teàrlach air a' chairt seo. Tha i a' fàs air pìos talamhainn a tha beagan nas àirde air Mòinteach Chùil Lodair. Tha e air a ràdh gun do stiùir am Prionnsa Teàrlach am blàr bhon àite seo.

B' e Blàr Chùil Lodair a bha am blàr mu dheireadh air talamh Bhreatainn a bha làimh ri làimh. Chaidh a chur air an t-16mh den Ghiblean 1746 nuair a chaidh ruaig a chur air arm nan Seumasach fon Phrionnsa Teàrlach Eideard Stiùbhart leis an arm Hanobharach aig Rìgh Sheòrais II fo stiùireadh Diùc Chumberland. Chuir am blàr crìoch air dòchas nan Seumasach gus na Stiùbhartaich a chur air ais air cathair-rìoghail Bhreatainn

INBHIR NIS: Inbhir Nis 's Am Bànath

cairtean-puist; togail-dhealbhan; uinnseann; mòintich; blàran; Teàrlach Eideard Stiùbhart; Hanobharach; rìghrean; diùcan; Seumasaich; armean; uachdranachd