Gleann Nibheis - Faisg air Sgor Chaluim
Gleann Nibheis
neach-beinne
Abhainn Nibheis
mòr-ghil
Glen Nevis - Near Sgor Chalums

Tha sealladh air a pheantadh agus a tha eireachdail de Ghleann Nibheis, fais air Sgor Chaluim, air a' chairt-puist seo. Suidhichte air taobh a tuath Bheinn Nibheis, a' bheinn as àirde ann an Alba, agus beagan dràibhidh air falbh bho mheadhan na roinne sa Ghearastan, tha Gleann Nibheis na roinn air a bheil luchd-coiseachd chnoc agus luchd-coiseachd a tha a' sireachd cuairtean nach eil cho àrd measail.

Tha Beinn Nibheis 1,344 meatair (4,409 troigh) os cionn airde na mara agus tha i na ceann-uidhe dha mòran fad na bliadhna. Tha 'slighe an luchd-turais' a tha measail aig daoine a' tàladh a' mhòr-chuid de luchd-tadhail ach tha iomadh slighe eile nas dorra anns a bheil sreapadairean agus luchd-beinne eòlach a' gabhail fìor thlachd. Tha tobhta amharclann, a bha ag obair eadar 1883 agus 1904, suidhichte faisg air mullach na beinne.

cairt-puist; dealbh air a pheantadh; An Gearastan; peantadh; Gleann Nibheis;Beinn Nibheis; beanntan amharclann; neach-coiseachd; sreapadair; neach-beinne; Abhainn Nibheis; mòr-ghil

Highland Libraries - Illustrated postcards