Postairean aibidil
AB_HFM_SCHOOL_043

Amongst the dark leaves they're a wonderful sight."

Postairean aibidil

litrichean; aibideil; leasanan; sgoiltean; postairean; teagasg

Highland Folk Museum Schoolhouse

Gus clann a chuideachadh leis an aibideil, bhiodh na postairean seo air an cur suas air na ballachan aig Sgoil a' Chnuic Bhàin. Tha a h-uile litir a' dèanamh pàirt dhen bhàrdachd. Seo mar a tha na litrichean:<br /> <br /> "G is for galleon by a palm fringed shore<br /> Loaded with spices and treasures galore.<br /> H is for hunting horn that sounds o'er the hill:<br /> The sound to which huntsmen's hearts ever thrill.<br /> I is for ivy that round the trees creep<br /> And shelters the nests where the young bids cheep.<br /> J is for janitor so grumpy and mean<br /> He's the worst that you've ever seen!<br /> K is for kettle and we shall drink tea<br /> Two cups for you but only one for me.<br /> L is for lemon so sharp yet so bright<br /> Amongst the dark leaves they're a wonderful sight."<br /> <br /> B' e sgoil air a dèanamh le fiodh agus iarann liorcach a chaidh a thogail an toiseach ann am paraiste Cnoc Mhoire faisg air Inbhir Nis a bh' ann an Sgoil A' Chnuic Bhàin. Bha clasrùm, seòmar-cleòca, stòr tidsear agus taigh-beag ann an sgoiltean dhen t-seòrsa seo. Chaidh Sgoil A' Chnuic Bhàin ath-thogail aig Highland Folk Museum ann an Bail' Ùr an t-Slèibh ann an 1999 agus tha i air a bhith air a sgeadachadh gus a bhith coltach ri sgoil ann an 1937.