A' bualadh an arbhair ann am bàthaich ann an Sealtainn
Sealtainn
bualadh
innealan
saibhlean
Thrashing corn in a Shetland barn

Tha an tasglann as motha de sheallaidhean-tìre dubh is geal le James Valentine & Co air a chumail ann an Leabharlann Oilthigh Chill Rimhinn. Airson fiosrachadh a bharrachd air a' chruinneachadh seo, cuir fios dhan Leabharlann, air neo coimhead air Special Collections at St Andrews

Edinburgh Central Library

arbhar; croitearachd; bualadh; innealan; saibhlean

I F Grant Photographic Archive

Bha arbhar ga bhualadh gus an sìol agus a' chonnlach a sgaradh. Bha e air a dhèanamh le inneal-làimhe ris an canaiste sùist. Bha an t-sùist air a dèanamh air dà phìos de dh'fhiodh cruaidh mu cheithir troighean a dh'fhaid is iad ceangailte ri chèile. Bhiodh a' chonnlach air a toirt às agus dheaghadh an gràn a chruinneachadh gus a bhleith na mhin. Mar bu trice 's e a' bhàthach a bhiodh iad a' cleachdadh airson bualadh, ach dh'fhaodaist a dhèanamh a-muigh ri sìde mhath.<br /> <br /> Rinn innleadair Albannach, Andrew Meikle, inneal-bualaidh mu 1790 ach bha a' mhòrchuid a' cleachdadh na sùiste fad bhliadhnachan an dèidh sin.<br /> <br /> Tha an tasglann as motha de sheallaidhean-tìre dubh is geal le James Valentine & Co air a chumail ann an Leabharlann Oilthigh Chill Rimhinn. Airson fiosrachadh a bharrachd air a' chruinneachadh seo, cuir fios dhan Leabharlann, air neo coimhead air <a href="http://www.st-andrews.ac.uk/specialcollections/"target="_blank">Special Collections at St Andrews</a> <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach. Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is mu phrìsean cuir post-d gu:<br /> <a href="mailto: central.edsc.library@edinburgh.gov.uk">Edinburgh Central Library</a>