Gleann Dochart a' coimhead gu Beinn Mòr
Gleann Dochard
cnuic
munros
glinn
Glen Dochart looking towards Ben More

Tha an tasglann as motha de sheallaidhean-tìre dubh is geal le James Valentine & Co air a chumail ann an Leabharlann Oilthigh Chill Rimhinn. Airson fiosrachadh a bharrachd air a' chruinneachadh seo, cuir fios dhan Leabharlann, air neo coimhead air Special Collections at St Andrews

Edinburgh Central Library

PEAIRT

cnuic; beanntan; munros; glinn

I F Grant Photographic Archive

Chaidh an dealbh a thogail o Ghleann Dochart, a' coimhead gu Beinn Mòr. Tha i na pàirt den chruinneachadh aig an Dotair I. F. Grannd, a' sealltainn beatha air a' Ghaidhealtachd anmoch san 19mh is tràth san 20mh linn.<br /> <br /> Tha Gleann Dochart a' sìneadh dhan ear on Chrìon Làraich gu Cill Fhinn. Tha Beinn Mòr deas air a' ghleann, faisg air A' Chrìon Làraich. Tha I 3,851 troigh a dh'àirde is 's I an 16mh beinn Munro (beann Albannach thar 3,000 troigh) as àirde.<br /> <br /> Tha an tasglann as motha de sheallaidhean-tìre dubh is geal le James Valentine & Co air a chumail ann an Leabharlann Oilthigh Chill Rimhinn. Airson fiosrachadh a bharrachd air a' chruinneachadh seo, cuir fios dhan Leabharlann, air neo coimhead air <a href="http://www.st-andrews.ac.uk/specialcollections/"target="_blank">Special Collections at St Andrews</a> <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach. Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is mu phrìsean cuir post-d gu:<br /> <a href="mailto: central.edsc.library@edinburgh.gov.uk">Edinburgh Central Library</a>