Bothain ann an Gleann An Droighneach
Gleann Droighneach
glinn
taighean
bothain
Cottages in Glen Drynoch

Tha an tasglann as motha de sheallaidhean-tìre dubh is geal le James Valentine & Co air a chumail ann an Leabharlann Oilthigh Chill Rimhinn. Airson fiosrachadh a bharrachd air a' chruinneachadh seo, cuir fios dhan Leabharlann, air neo coimhead air Special Collections at St Andrews

Edinburgh Central Library

INBHIR NIS:Bracadal

glinn; taighean; togalaichean; bothain

I F Grant Photographic Archive

Tha Gleann An Droighneach a' ruith on cheann siar de Loch Harport gu Sligeachan san Eilean Sgitheanach. Ro na fuadachaidhean anns na 1820an, bha mu 1,500 duine a' fuireach sa ghleann. Bha na taighean seo aig feadhainn den àireamh bheag a bh' air fhàgail.<br /> <br /> Tha an tasglann as motha de sheallaidhean-tìre dubh is geal le James Valentine & Co air a chumail ann an Leabharlann Oilthigh Chill Rimhinn. Airson fiosrachadh a bharrachd air a' chruinneachadh seo, cuir fios dhan Leabharlann, air neo coimhead air <a href="http://www.st-andrews.ac.uk/specialcollections/"target="_blank">Special Collections at St Andrews</a> <br /> <br /> <br /> Faodar an dealbh seo a cheannach. Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is mu phrìsean cuir post-d gu:<br /> <a href="mailto: central.edsc.library@edinburgh.gov.uk">Edinburgh Central Library</a>