Cuimneachan do dh'Alasdair Mac Mhaighstir Alasdair
Àrasaig
cuimhneachain
uaigh
uaighean
Memorial to Alasdair MacMhaighstir Alasdair

Tha an cuimhneachan seo don bhàrd Ghàidhlig chliùiteach Alasdair MacMhaighstir Alasdair ann an cladh na seann eaglais ann an Àrasaig, air a bheil cuideachd an t-ainm Caibeal an Naoimh Maol Rubha, no seann eaglais Chill Mhaol Rubha no Chille Mhoire. Tha an caibeal tuath air Eaglais Chaitligich an Naoimh Muire, a dh'fhosgail ann an 1849.

Tha na leanas sgrìobhte air a' chuimneachan:

'In this graveyard in a now forgotten spot lies Alasdair MacMhaighstir Alasdair (Alexander MacDonald) The Clanranald Bard, born probably at Dalilea House, Loch Shiel, 1700, died at Sannaig, Arisaig, 1780. This bronze is erected to his memory (1927) by a few Jacobite admirers in New Zealand and some fellow clansmen at home in recognition of his greatness as a Gaelic poet. R.I.P.'

(Tha Alasdair mac Mhaighstir Alasdair, bàrd Chloinn Raghnaill air a thìodhlacadh anns a' chladh seo an àite air nach eil cuimhne a-nis. Chaochail e ann an Sannaig, Àrasaig ann an 1780 agus thathar den bheachd gur dòcha gun d' rugadh e ann an Taigh Dhail Eildhe, Loch Seile sa bhliadhna 1700. Chaidh an cuimhneachan umha seo a thogail (1927) le beagan daoine ann an Sealann Nuadh a tha a' toirt urram do na Seumasaich agus le cuid de a luchd-cinnidh ann an Alba mar aithneachadh air a mhòrachd mar bhàrd Gàidhlig. R.I.P.)

2000an

Gàidhealtachd agus Eileanan; bàrdachd; bàrd; bàird; eaglaisean; caibeilean; cladh; cladhan; caibealan; naomhan; eaglais Cheilteach; faclan snaidhte; cuimhneachain; uaigh; uaighean

Jamie Gaukroger