Cala na Cananaich bho Slighe an Naomh Anndra, mu 1973
A' Chananaich

Groam House Museum

ROS: Ros Mhaircnidh

cladaichean

Groam House Museum Photographic Collection

Chaidh an cala clach-ghainmhich, a ghabhas obrachadh a rèir an làin, a thogail le Tòmas Telford ann an 1817 agus chosg e £4,000. Thàinig cuid dhen airgead seo bho mhaoin ghlèidhte Choimiseanairean nan Oighreachdan Arfuntaichte. Chaidh cidhe fiodha a chur ris ann an 1879 ach bha e air falbh ro mheadhan na ficheadamh linn.<br /> <br /> Aig deireadh na 19mh linn, bhiodh regatta bliadhnail ga chumail ann am Bàgh na Cananaich san Lùnastal, le seòladh, iomradh, agus co-fharpaisean snàmh. Thàinig Cluba Bàtaichean Rubha na Cananaich bhon a seo gus an do sguir iad aig toiseach a' Chogaidh Mhòir.<br /> <br /> Chaidh an cluba ath-bheothachadh ann an 1956 fon ainm 'Chanonry Sailing Club'. 'S e cluba gnìomhach a tha seo le measgachadh de gheòlaichean agus eathraichean-siubhail, agus mìosachan gu math làn de thachartasan <br /> <br /> <br /> S dòcha gum bi an ìomhaigh seo ri faotainn airson a ceannach. Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is mu phrìsean cuir post-d gu:<br /> <a href="mailto: admin@groamhouse.org.uk">Groam House Museum</a> <br /> <br /> <br /> S dòcha gum bi an ìomhaigh seo ri faotainn airson a ceannach. Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is mu phrìsean cuir post-d gu:<br /> <a href="mailto: admin@groamhouse.org.uk">Groam House Museum</a>