TIOTAL
Gaby Friseal a' cur tadhal dha Baile Ùr an t-Slèibh an aghaidh Comann Camanachd Calas Bhòid ann an 1955
SHINTY_D1101_2_49_89_01
Taigh na Bruaich
Còmhghall
EARRA-GHÀIDHEAL: Cill Fhionain
1955
Lìonradh Thasglann na Gàidhealtachd
39414
spòrs
sgiobaidhean spòrs
sgiobaidhean iomain
clubaichean iomain
camanachd
Gaby Fraser scoring for Newtonmore against Kyles in 1955

Dealbh camara a chaidh a thogail aig gèam iomain eadar Comann Camanachd Caolas Bhòid agus Baile Ùr an t-Slèibh ann an 1955. Bhuannaich Baile Ùr an t-Slèibh, a' cluich anns na lèintean cearcallach, an gèam 5-2. Tha an dealbh camara a' sealltainn Gabaidh Friseal a' cur a-steach an treas tadhal aig Baile Ùr an t-Slèibh. 'S e Celestine 'Celly' MacPhàdraig an cluicheadair eile aig Caolas Bhòid a th' anns an dealbh.

Chaidh Camanachd Bhaile Ùr an t-Slèibh a' stèidheachadh ann ann 1895 agus 's e aon de na clubaichean as soirbheachail ann an eachdraidh an spòrs. Aig an àm a chaidh seo a' sgrìobhadh (2010) tha iad air prìomh cho-fharpais an spòrs, Cupa na Camanachd, a bhuannachadh 28 uair.

Tha Camanachd Caolas Bhòid a' cluich aig Taigh na Bruaich air Calaos Bhòid agus chaidh an stèidheachadh ann an 1896. Tha iad air Cupa na Camanachd a bhuanachadh 20 turas agus tha seo gan cur san treas àite de luchd-buannachaidh a' chupa (ann an 2009), às dèidh Cinn a' Ghiùthsaich agus Baile Ùr an t-Slèibh.

spòrs; sgiobaidhean spòrs; sgiobaidhean iomain; clubaichean iomain; camanachd

Jack Richmond Shinty Archive