Andrew & Albert Rowing Against Tidal Surge circa 1890
TCT_SEA&BEYOND_001
Halls Harbour
Alba Nuadh
làn
muir

Aon latha tràth san t-Sàmhradh bha na h-iasgairean ag obair sa chala nuair a mhothaich iad gun robh an làn a' fàs na b' àirde 's na b' ìsle ann an dòigh annasach, ged nach robh gaoth neo stuaghan ann. Bha ìre na mara a' dol sìos ochd troighean ann an còig mionaidean agus ag èirigh a-rithist ann an còig mionaidean eile. A bharrachd air an seo, bha an t-uisge a' gluasad air ais 's air adhart mar gun robh e a' feuchainn ris a' chala a ghlanadh. Thachair seo iomadh turas.

Leum dithis fhear, Albert Monroe agus Anndra Neville ann an eathar, agus dh' fheuch iad ri iomramh an aghaidh an t-sruth. Bha an t-sruth cho làidir 's gun tug e an t-eathar a-mach às a' chala gu Bàgh Fundy, ach gu fortanach thill an t-sruth a-rithist iad. Chunnaic mi-fhèin rudeigin mar seo ann an 1978. Bha an t-uisge a' tuiteam 's ag èirigh barrachd air ochd troighean sa chala. Chan eil fhios a'm a bheil fhios aig an luchd-saidheans carson a bhios an rud neònach seo a' tachairt

1990an

cultur; ealain; searbhagachd; aquatint; taisbeanadh; John Neville; Halls Harbour; Alba Nuadh; làn; muir

TCT - Aura A (photographs)