An t-Urramach Iain Mac a' Mhaoilein agus a theaghlach
Ulapul
Sràid na Muilne Eaglais na h-Alba ann an Ulapul
Reverend John Macmillan and family

Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu Ullapool Museum

ROS: Loch Bhraoin

An t-Urramach Iain Mac a' Mhaoilein; Eaglais Shaor; Eaglais Shaor Aonaichte; Sràid na Muilne Eaglais na h-Alba ann an Ulapul; 1843

Ullapool Museum Photographic Collection

An t-Urramach Iain Mac a' Mhaoilein agus a theaghlach. Bha e na ministear san Eaglais Shaoir air Sràid na Muilne, Ullapul, (an-diugh Eaglais na h-Alba) bho 1872 gu 1909. <br /> <br /> Thàinig an eagalis seo gu bhith na h-Eaglais Shaor Aonaichte ann an 1900 nuair a roghnaich an t-Urramach Mac a' Mhaoilein a bhith na bhall den Aonadh còmhla ris an Eaglais Chlèirich Aonaichte. Lean a' mhòr-chuid de choitheanal e ach cha do lean feadhainn eile oir cha b' e bonn-stèidh Eaglais Shaor 1843 a bha aig an Eaglais Shaoir Aonaichte. <br /> <br /> An dèidh dhan Eaglais Shaor Aonaichte ann an Ullapul a thighuinn còmhla ri Eaglais na h-Alba ann an 1929 cho-dhùin an co-choitheanal gun cleachdadh iad eaglais Shràid na Muilne mar eaglais na paraiste agus sguir iad a chleachdadh Eaglais Thelford air Sràid Earra-Ghàidheal an Iar <br /> <br /> <br /> S dòcha gum bi an ìomhaigh seo ri faotainn airson a ceannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu <a href="mailto: curator@ullapoolmuseum.co.uk">Ullapool Museum</a><br />