Saighdearan Faire MhicShimidh a' cur acfhainn air each ann an Inbhir Bhraoin
Inbhir Bhraoin

Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu Ullapool Museum

ROS: Loch Bhraoin

Saighdearan Faire MhcShimidh; An t-Arm Dùthchail; Inbhir Bhraoin; Each

Ullapool Museum Photographic Collection

Chaidh Saighdearan Faire MhicShimidh a thogail bho thùs leis a' Mhorair MacShimidh agus ghabh iad pàirt ann an Cogadh nam Boer. B' e stalcirean, gillean-taice agus ciobairean à ceann a tuath na h-Alba a bh' anns a' chuid mhòr de na saighdearan ùra a chaidh a thogail. Air an ath-leasachadh ann an 1903 agus nam pàirt de dh'Fheachd na Dùthcha ann an 1908 bha iad air am meas mar shaighdearan-coise air eich. Tha uirsgeul ag ràdh gum feumadh tu d' each fhèin a bhith agad airson a bhith nad bhall. Bha cliù aca a bhith a' faighinn dlùth don nàmhaid nuair a bha iad a' cruinneachadh fiosrachadh agus airson an sgilean losgaidh. 'S dòcha gu bheil Saighdearan Faire MhicShimidh an seo a' faighinn deiseil airson am campa trèanaidh bliadhnail. Tha Inbhir Bhraoin suidhicte mu mhìle an ear air Ceann Loch Bhraoin air taobh a deas Abhainn Bhraoin. <br /> <br /> <br /> S dòcha gum bi an ìomhaigh seo ri faotainn airson a ceannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu <a href="mailto: curator@ullapoolmuseum.co.uk">Ullapool Museum</a>