A' Bhanrigh Ealasaid agus Comanndair agus Leadaidh Vyner
Ulapul

Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu Ullapool Museum

ROS: Loch Bhraoin

teaghlach rìoghail; rìoghalachd; tursan rìoghail; cuairtean rìoghail; uachdarain

Ullapool Museum Photographic Collection

A' Bhanrigh Ealasaid (Màthair na Banrigh) còmhla ris a' Chomanndair Clare Seòras Vyner agus an Leadaidh Doris Hilda Vyner aig Loidse Ceann a' Chaolais.<br /> <br /> Cha deach na daoine eile aithneachadh agus 's dòcha gur e feadhainn eile de theaghlach Vyner a th' annta. Bha a' Bhanrigh Ealasaid na dlùth charaid aig na Vyners. Bha an Comanndair air a bhith an sàs a' stèidheachadh muilinn mine air Eilean Mhàrtainn faisg air làimh.<br /> <br /> B' e an nighean aig Teàrlach Eanraig Gòrdan-Lennox, 8mh Diùc Richmond agus Hilda Madeline Brassey a bh' ann an Leadaidh Doris Hilda Gòrdan-Lennox. Rugadh i ann an Èirinn an 6mh Sultain 1896. An 10mh Giblean 1923 phòs i an Comanndair Clare Seòras Vyner, mac Mhorair Alwyne Frederick Compton agus Màiri Evelyn Violet Vyner, 's mar sin b' e a h-ainm pòsta Vyner. Chaochail i ann an 1980.<br /> <br /> Tha Loidse Ceann a' Chaolais na shuidhe mu sheachd cilemeatair gu tuath air Ulapul. <br /> <br /> <br /> S dòcha gum bi an ìomhaigh seo ri faotainn airson a ceannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu <a href="mailto: curator@ullapoolmuseum.co.uk">Ullapool Museum</a>