Builll de sgioba an gheat 'Thendara'
Taigh-tasgaidh Ulapuil

Cuid de sgioba na gheat 'Thendara'.

Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu Ullapool Museum

Gheataichean; Thendara; RNYC; Ulapul; Loch Bhraoin; Lipton

Ullapool Museum Photographic Collection

Cuid de sgioba na gheat 'Thendara'. <br /> <br /> Chaidh Thendara a thogail ann a gàrradh Alexander Stephen air Bruaich Chluaidh ann an 1936 agus chaidh a cur air bhog ann an 1937. B' ann le Sir Artair Young a bha i. B' i aon de na gheataichean luingearachd mu dheireadh a chaidh a thogail ron Dàrna Cogadh. <br /> <br /> Bha e cumanta do dh'fhireannaich à bailtean mar Leitir an Lagaidh agus an Ruigh Ruadh air taobh a tuath Loch Bhraoin falbh tràth air an t-samhradh mar sgiobaidhean air na gheataichean rèisidh a bha le daoine mar Sir Tòmas Lipton, uachdarain agus luchd-gnothaich beairteach eile, anns na 1920an agus na 1930an. <br /> <br /> Bha an t-seusan gheataidh a' freagairt air a' bhliadhna croitearachd agus àiteach. Bha a' mhòine a bha air a' buain tràth san earrach còmhla ri cuir a' bhàrr a bhith deiseil a' toirt cothrom do na fireannaich a dhol gu na gheataichean airson an t-samhraidh agus a bhith air ais air a' chroit ann an àm airson buain. B' e an dàrna buannachd gun robh tionaichean peant agus bhàrnais a bha air an cleachdadh ann am pàirt air an toirt do bhuill an sgioba aig deireadh an t-seusain an àite iad a dhol a dholaidh. B' ann air an adhbhar seo a rèir aithris a bha na taighean anns na bailtean sin air am measadh glè ghrinn agus sgiobalta. <br /> <br /> Dh'fhaodadh gu bheil RNYC air an geansaidhean a' toirt iomradh air an Royal Northumberland Yacht Club <br /> <br /> <br /> S dòcha gum bi an ìomhaigh seo ri faotainn airson a ceannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu <a href="mailto: curator@ullapoolmuseum.co.uk">Ullapool Museum</a><br />