Sràid na Tràghad agus Muileann Clòtha Loch Bhraoin
Ulapul

Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu Ullapool Museum

ROS: Loch Bhraoin

Sràid na Tràghad; Ulapul; Stòr Salainn; Glainne-sìde; Comann Iasgaich Bhreatainn

Ullapool Museum Photographic Collection

Sealladh de thogalach Muilleann Clò Loch Bhraoin air Sràid na Tràghad ann an Ullapul. Thoiribh an aire dhan rathad morghain agus chan eil cabhsair ann. 'S e aon de na togalaichean as tràithe ann an Ullapul a th' anns an togalach àrd air an oisean agus chaidh a thogail goirid an dèidh dhan bhaile a bhith air a stèidheachadh le Comann Iasgaich Bhreataibnn ann an 1788. B' e stòr salainn aon de na dòighean bu thràithe anns an robh e air a chleachdadh.Tha e fhathast (2009) air a chleachdadh airson bùthan. Tha am fasgadh no bogsa anns an robh a' ghlainne-sìde a bha a' cuideachadh nan iasgairean gus ro-innse a dhèanamh air an t-sìde dìreach san t-sealladh air a' bhalla nach eil còmhdaichte le aol. Thug Oifis na Maraireachd glainneachan-sìde dha coimhearsnachdan iasgaich anns na 1800an. Chan eil fios an ann bho Oifis na Maraireachd a thàinig an tè ann an Ullapul no an ann à àiteigin eile <br /> <br /> <br /> S dòcha gum bi an ìomhaigh seo ri faotainn airson a ceannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu <a href="mailto: curator@ullapoolmuseum.co.uk">Ullapool Museum</a>