MV Isle of Lewis aig a' chidhe ann an Ullapul
Ulapul

Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu Ullapool Museum

ROS: Loch Bhraoin

aiseagan-càir; aiseagan luchd-siubhail; Cal Mac; Calmac; Caledonian Mac a' Bhruthainn

Ullapool Museum Photographic Collection

Dealbh den MV Isle of Lewis aig a' chidhe ann an Ullapul. <br /> <br /> Tha an Isle of Lewis na bàta-aiseig air an t-slighe eadar Ullapul agus Steòrnabhagh. Tha i air a ruith le Caledonian Mac a' Bhruthainn. Thòisich am bàta air an t-seirbheis ann an 1995. Tha i 100 meatair a dh'fhaide agus nì i an turas ann an 2 uair is 45 mìonaid. <br /> <br /> Tha Ullapul suidhichte air cladach a tuath Loch Bhraoin. Chaidh Ullapul a dhealbh le Tòmas Telford airson Comann Iasgach Bhreatainn ann an 1788. Ged a thàinig crìonadh air a' ghnìomhachas aig deireadh an 19mh linn, tha am baile fhathast soirbheachail mar thoradh air a' chala. San latha an-diugh, is e am port airson seirbheis aiseig gu Steòrnabhagh a th' ann agus tha Ullapul cuideachd e na àite tarraingeach do luchd-turais <br /> <br /> <br /> S dòcha gum bi an ìomhaigh seo ri faotainn airson a ceannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu <a href="mailto: curator@ullapoolmuseum.co.uk">Ullapool Museum</a>