Sealladh de S.S Claymore aig Cidhe Ullapuil
Ulapul

Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu Ullapool Museum

ROS: Loch Bhraoin

boats; ships; steamboats; piers; harbours;lochs; villages; houses; buildings

Ullapool Museum Photographic Collection

B' e an S.S Claymore a' chiad long a choimisean David MacBrayne. Chaidh a bhogadh ann an 1881 agus i 726 tunna a chuideam. Thathar air a ràdh gur e bàta dreachmhor agus sònraichte a bh' innte.<br /> <br /> Chaidh an Claymore a chleachdadh fad na bliadhna mar bhàta ioma-chleachdaidh, mar as trice air an t-slighe eadar Glaschu is Steòrnabhagh taobh Geàrrloch, Poll Iù, An t-Allt Beithe agus Loch an Inbhir.<br /> <br /> Bho 1918 chaidh a cleachdadh mar as trice airson seirbheisean air an t-slighe eadar an t-Eilean Sgitheanach agus tìr-mòr airson bathair ach chaidh a cleachdadh cuideachd airson cuairtean-mara deich latha. Chaidh a cur an àite an Sheila fad greis nuair a chaidh an Sheila air na creagan ann an 1927 ach aig deireadh 1929 bha Mac a' Bhruthainn a' beachdachadh air an t-seann bhratlong sa chabhlach ioma-chleachdaidh aca cur a-mach à seirbheis. Chaidh a cumail fad bliadhna eile agus chaidh planaichean a dhèanamh airson bàta taigh-òsta a dhèanamh dhith. Cha tàinig na planaichean seo gu buil agus chaidh am bàta a reic air £75 ann an 1931 agus chaidh a briseadh.<br /> <br /> B’ i cuspair òran le Màiri Mhòr nan Òran.<br /> <br /> <br /> S dòcha gum bi an ìomhaigh seo ri faotainn airson a ceannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is prìsean, cuir post-d gu <a href="mailto: curator@ullapoolmuseum.co.uk">Ullapool Museum</a>