Uinneagan 2 - Taigh Baile Inbhir Nis
AB_INVTOWNHOUSE07_34
Oisean
HMS Inverness
longan lorg-mhèinnichean
Inverness Town House - Windows 2

Tha na h-uinneagan seo le glainne dhathte ann an Taigh Baile Inbhir Nis, anns a' Phrìomh Thalla, ann am meadhan a' bhalla a tuath.

Tha 'This window is placed here in remembrance of Duncan Grant of Bught by his affectionate wife' sgrìobhte fon uinneig.

Dh'fhàg Donnchadh Grannd, b' e pròbhaist Inbhir Nis a bha na athair, £5000 gus Taigh a' Bhaile a thogail.

Aig bàrr na h-uinneige, air an làimh chlì, tha suaicheantas Chlann Ghrànnd - clach na teine - agus na facail-suaicheantais, 'Stand fast'. Air an làimh chlì, tha suaicheantas Chlann MhicRath (B' e tè de Chlann Mhic Rath a bha anns a' Bh-Uas.Ghrannd) - gàirdean a' cumail grèim air claidheamh - agus na facail-suaicheantais 'Fortitudine' (le neart).

Gu h-ìseal, tha na h-ìomhaighean malairt agus gu h-ìseal, air an làimh chlì, tha Sir Walter Scott agus an cù a b' fheàrr leis, air an làimh dheis, tha Oisean, am bàrd agus an t-òranaiche Ceilteach.

Anns a' mheadhan tha glag a' crochadh agus tha 'H.M.S. Inverness 1990' sgrìobhte air.

B' e long lorg-mèinnichean leis a' Chabhlach Rìoghail a bha ann an H.M.S. Inverness, a chaidh a cur ann an seirbheis ann an 1990 agus a bha stèidhichte aig Faslane air Abhainn Chluaidh.

Fhuair H.M.S. Inverness Saorsa Baile Inbhir Nis air an 22mh dhen Damhair 2004. Chaidh a toirt à seirbheis ann an 2005 ri linn gearraidhean anns na Feachdan Armaichte

1870s;1880s

Taigh Baile Inbhir Nis; glainne dhathte; suaicheantasan; sgiath; facail-suaicheantais; cinnidhean; Donnchadh Grannd; Cill Bheathain; Clann Ghrannd; Clann MhicRath; Sir Walter Scott; Oisean; HMS Inverness; longan lorg-mhèinnichean

Inverness Town House 2007