'The model on the way to meet the artist'
AB_LL_JENNIFER_MORAG_HENDERSON_01

my town
my Inverness.

bàrdachd; claistinneach; cruthan-tìre litreachais; claistinneach;

Literary Landscapes: Jennifer Morag Henderson

'The model on the way to meet the artist' by Jennifer Morag Henderson, from the booklet 'Reflections'.<br /> <br /> The sounds of morning tea<br /> drifted out with the sunlight onto Ladies Walk<br /> as she strolled along the path by the river - <br /> the rustle of her long skirts in the north highland air.<br /> At the white house,<br /> called Queen Mary's house, she turned;<br /> past women shopping<br /> towards the castle,<br /> where she paused for a moment and stood,<br /> looking down the grey-green distance of the glen,<br /> and caught her breath at the picture,<br /> and thought:<br /> my home<br /> my town<br /> my Inverness.<br /> <br /> Dh'fhàs Jennifer Mòrag NicEanraig suas ann an Cùil Lodair agus tha i an-diugh a' fuireach ann an Inbhir Nis fhèin. Chaidh stòiridhean, rannan bàrdachd agus artaigilean aice fhoillseachadh ann an Alba is ann an Canada. 'S i an neach-deasachaidh aig an iris litreachais Ghàidhealach 'Random Acts of Writing' a tha air fhoillseachadh trì turais sa bhliadhna. Tha Jennifer cuideachd a' cur air dòigh pròiseactan sònraichte litreachais. Am measg nan leabhraichean aice air am foillseachadh bho chionn ghoirid tha: <br /> <br /> - aiste eachdraidh-beatha air an t-snaigheadair Alasdair Rothach agus cuideachd pìos bàrdachd air a spreagadh le oibrichean Rothaich - ri fhaicinn san taisbeanadh 'Reflections' agus an iris na chois aig Taigh-tasgaidh agus Gailearaidh Ealain Inbhir Nis (2008).<br /> <br /> - 'Cacerolazo' san iris 'Random Acts of Writing' magazine, Àmh 11. 'S e seo sgeulachd ghoirid mu chàs airigid Argentina an 2001, cuspair a ghabh Jennifer ùidh ann an toiseach nuair a bha i a' dèanamh agallamhan airson a prògram rèidio air stèisean Canadianach CKDU-FM.<br /> <br /> - 'Jenny of the Pockets', sgeulachd ghoirid ann an 'Riptide: New Writing from the Highlands & Islands' (2007).<br /> <br /> Tha ceumnachadh aig Jennifer ann an Cànan Beurla agus Sòisealachd o Oilthigh Ghlaschu agus àrd-cheumnachadh ann an Sòisealachd agus Eòlas Chinne-daoine o Oilthigh Dhalhousie, Alba Nuadh, Canada. Tha i cuideachd a' bruidhinn Fraingeis gu fileanta. Tha i air obair a dhèanamh ann am foillseachadh agus ann an diofar taobh eile de mhalairt nan leabhraichean, nam measg ann am foillseachadh, reic leabhraichean, stiùireadh bùth-leabhraichean agus ruith leabhar-lainn.