Uinneagan 3 - Taigh Baile Inbhir Nis
AB_INVTOWNHOUSE07_35
Ùisdean MacPhàil
Sisealach
Cùil Lodair
Inverness Town House - Windows 3

Tha na h-uinneagan seo le glainne dathte ann an Taigh Baile Inbhir Nis, anns a' Phrìomh Thalla, air a' bhalla an iar.

Aig a' mhullach, tha na suaicheantasan, sgiathan agus facail-suaichentais de thrì dhe na teaghlaichean as ainmeile anns an sgìre. 'S iad, bhon chlì gu deas, Siosalaich, Frisealaich MhicShimidh agus Foirbeis Chùil Lodair.

Tha ìomhaighean co-cheangailte ri cumail leabhraichean, àiteachas, seirbheis armachd, gnothachas, lagh agus cùram meidigeach gu h-ìseal.

Tha dà chlaidheamh Andreas Ferrara air a' bhalla. Chaidh am fear air an làimh chlì a ghiùlain le fear de Chlann Shisealach aig Blàr Sliabh an t-Siorraim. Bha am fear eile le Ùisdean MacPhàil Sisealach à Srath Ghlais a shabaid aig Cul Lodair. B' esan fear de sheachdnar fhireannach Ghleann Mhoireasdan a chùm Teàrlach Òg Stiùbhart teàrainte an dèidh a' bhlàir.

Tha an ìomhaigh seo de cheann agus guaillean de Chailean Lyon MacCoinnich à St Martins, Pròbhaist bho 1855-1867, 1873-1875 agus Alasdair Penrose Hay. Alasdair Penrose Hay, Stiùiriche Puist Inbhir Nis 1853 -1887 agus Siomarlan Baile Inbhir Nis bho 1862 - 1892.

Chaidh an 'coinnlear' seo ann an stoidhle rìoghail a dhèanamh ann an 1957 agus tha e air iasad bho Chomann nan Cruinneachadh a Tuath

1870s;1880s

Taigh Baile Inbhir Nis; glainne dhathte; suaicheantasan; sgiath; facail-suaicheantais; cinnidhean; Siosalaich; MacShimidh; Foirbeis Chul Lodair; claidheamhan; Andreas Ferrara; Sliabh an t-Siorraim; Ùisdean MacPhàil; Sisealach; Cùil Lodair

Inverness Town House 2007