Operation Snowdrop, 1955
QZP40_CAITHNESS_CROFTING_99
GALLAIBH
Ella Alexander
droch shìde
sìde fìor chruaidh

Get Adobe Flash player

Rugadh Ella Alexander ann am baile Taigh Iain Ghròt ann an 1901 agus thogadh i ann an Liath, Gallaibh. San earrainn fuaim seo tha i a' cuimhneachadh air an droch gheamhradh a bh' ann ann an 1955 agus oibrichean an airm a rinneadh gus an suidheachadh ann an Alba a Tuath a leasachadh - Operation Snowdrop.

'Interviewer: Can ye tell us about ee big snowstorms?

Oh yes, it was - Ah mind the snowstorm an Ah remember - Oh, the bairns, some o them were caught in e sch-, gettan oot o the school. They were supposed tae be sent home before it got til its worst an some o them hid tae be, e teacher had put some o them home; he was frightened to let them go on their own, because there were at much drift. It was [Drew?] Steven was e teacher at at in '55. An he stayed wi us, Ah mind at, ah-ha

Interviewer: Was e helicopters comin?

Well, e helicopter, yes, an dropped e food. I mind us in e Fountain Park. Yes, just over e dyke from whar we lived. E crossroads, e shop was just at e crossroads, ee know where at is?

Interviewer: Uh-huh.

Well, just e Fountain Park at belonged til Barrock Mains, well, the thingmy, the helicopter settled ere an dropped e food there, ye see, for e shop an then we had til go til e shop then an we could pick it up, an all them at was nearest til e shop they always came an got it from there. But it wouldnae get off, ye know, any ither where, for e roads were blocked. If it wasnae for e helicopter they would be handicapped because they would have no other conveyance, ye see, til get anything. Oh no, it was aaful handy, that.'

GALLAIBH

droch shìde; sìde fìor chruaidh