A' Cuimhneachadh Bhùthan ann an Inbhir Ùige
QZP40_CAITHNESS_CROFTING_102
GALLAIBH: Inbhir Ùige
Baba Mackay
bùithean
ceannach

Get Adobe Flash player

San earrainn fuaim seo tha A' bh-ph Baba NicAoidh a' bruidhinn air bùithean a bh' ann am Baile Pulteney ann an Inbhir Ùige.

'Well, we stayed in Huddart Street an there were - Ah think there's at e corner there were Whistley Bremner's [?], across e road. There were a pie shop doon at wan corner. There were another grocer's shop doon at e other corner o Huddart Street - doon at e bottom. An in [?] Huddart Street there were wan, Wilson's, up at e top. There were wan in e middle, an there were wan doon at e bottom. An e same in Nicolson Street. There wis George MacCain's pie shop an there were anither shop doon at e bottom.

An then in Wellington Street there were two or three shops - Ah jist canna mind e whole o em. But then in Kinnaird Street there were John Leith's an Mackenzie's up at e top, Mackenzie's baker shop up at e top, at e corner at Andrew taylor's is now. There were, och, there were three or four shops in every corner. Doon in Smith Terrace there were Johann Mackay's an in Grant Street there wis Mary Anne Ross hid a draper's shop ere. Peter Bain had a copper shop in e corner. An then in MacArthur Street there wis Mary Farquhar's on wan corner an Willie Farquhar's on e other. An e chemist's shop an e, the, the Post Office, Sutherland had e Post Office shop. An then on e other corner there wis, a shop on at corner where A & D Mackays is now an then along a wee bit further there's Ella Bayne's [Bain's?]. She hid a sweetie shop ere. Then there's Charlie Ball's chip shop an Sandy Gunn hid a shop where at hairdresser's is now, ye know? An up further then, there's another pie shop, up at the corner Maggie Weir's is, up at at corner Ah think there's a hairdressing shop on e corner o Dunbar Street an Breadalbane. An then there wis a newsagents on e other side o Bayne's, at e top of Black Stairs ere, an a fish shop. Oh, there were a lot o shops then. Ah mean, there's no now. There's only two, Ah think, in e whole place - Angie's & Hughie's. They all seemed to make a livin out o it, ye know?'

bùithean; ceannach

Caithness Recordings: Life in Wick