A' Togail Teaghlaich ann an Inbhir Ùige rèn Dàrna Cogadh
QZP40_CAITHNESS_CROFTING_103
Gallaibh an Ear
GALLAIBH: Inbhir Ùige
Baba Mackay
beatha teaghlaich

Get Adobe Flash player

San earrainn fuaim seo tha A' bh-ph Baba NicAoidh a' bruidhinn air togail teaghlaich ann an Inbhir Ùige aig àm an Dàrna Cogaidh.

'Interviewer: And how did ee manage bringin up a family during e War?

Well, we never thought nothing on it. Ah mean, we were in Victoria Place, we were first in Barnie's rooms in Kinnaird Street, when we married first, for a year. An then we got a hoose doon in Victoria Place, where e army hall - where e army people live in it now. An we jist had a room an kitchen an a toilet in at place, and we hid three o a family ere before we moved up til e new hoose in Dunnet Avenue. An we managed all right. An, Ah mean, things were rationed but we jist managed. It was a half-pound o sugar each o yees for a week. But, ye see, ye didna take e sugar in e tea yourself, ye saved at for e bairns' bowl. At's all ye could do. An we were quite happy, we managed all right, ye know. But, they were very good. It was e Coop, butcher we used til go til, an, Ah mean, if they hid a little they would give it far there were bairns, ye know? If the'd any extra, like sausengers, beefburgers, or any o at, ye know, they would give one or two o ye far there were bairns. But we niver seemed til want, ye know.

Interviewer: An did ye go anywhere on holidays, or days oot?

Well, we used tae go, Ah mean, when we wis younger we used tae always hiv a day oot an a holiday up at Lybster, up on e train til Lybster, or up til Thurso on e bus, ye know? But then, he wis on e railway yen an we could get free passes but we niver could afford to go very far, ye know? We'd go til Inverness, Ah'd a sister in Inverness, go til Inverness wi e bairns for two or three days but that would be it. But, we couldnae all go, ye know. He would maybe stay an Ah would go wi e bairns an at, ye know?'

beatha teaghlaich

Caithness Recordings: Life in Wick