An Turas Siar 5 - Strì nan Sìthichean
WHA_COMIC_27
Glas Ghaibhleann
sìthichean
Eilean nan Naomh
Tir nan Òg.

Get Adobe Flash player

An Turas Siar, Earrann 5: Bha aig Alda ri Eilean nan Naomh a ruigsinn gus a bràthair, a chaidh a ghoid, a shàbhaladh. Ach tha cus iomraimh air a claoidh agus mar seo dh' iarr i air gobha cumhachdach a cuideachadh ag iomramh na b' fhaide dhan iar. Bha a' bhò a b' fheàrr ann an Eirinn air fad aig a' ghobha phròiseil seo. Chaidh a goid air agus bha famhaire grànda, Balor, ga bleoghann seasg. Thuirt an gobha gum feumadh Alda a dhol còmhla ris air an turas a lorg na bà. Bha ball-airm dìomhair aig Balor - sìthiche air an robh an t-ainm Cas Ghorm. Bha fàileadh uabhasach aig a chasan. Cha mhòr gu bheil duine ann - fiù 's an gobha fhèin - a sheasas ris nuair a bheir e dheth a bhòtann - gu h-àraidh nuair a bhios e na do chluais! Cha robh cùisean idir dòchasach gus an do nochd Sròn Sìth gus an saoradh agus gus duilgheadas a' ghobha fhuasgladh. Tha e a-nise saor gus an dèan e iomramh còmhla ri Alda a-mach dhan iar gu Eilean nan Naomh.

Cultar; Beul Aithris; Dealbhan beò; Clann; Ceilteach; Eirinn; Eilean Tòr; Balor; Gobha; Gaibhleann Gabha; Glas Ghaibhleann; sìthichean; Eilean nan Naomh; Tir nan Òg.

WHA - Journey West (comic books)