An uaigh aig Fionnghal NicDhòmhnaill, Cille Mhoire, An t-Eilean Sgitheanach
Cille Mhoire
Teàrlach MacArtair
pìobaire
Teàrlach Eideard Stiùbhart
Flora MacDonald's Grave, Kilmuir, Isle of Skye

Tha a' chrois mhòr Cheilteach seo, cuimhneachan do dh'Fhionnghal NicDhòmhnaill, fìorfhollaiseach ann an cladh Chille Mhoire ann an ceann a tuath Thròndairnis, anns an Eilean Sgitheanach. Tha Fionnghal NicDhòmhnaill ainmeil airson na rinn i gus am Prionnsa Teàrlach Stiùbhart a chuideachadh ann a bhith tighinn gu sàbhailte o Uibhist dhan Eilean Sgitheanach san Ògmhios 1746.

Cuideachd air an tiodhlacadh anns a' chladh seo tha feadhainn de Chlann 'ic Artair, na pìobairean ainmeil aig cinn-chinnidhean Chlann Dòmhnaill an Dùn Tuilm. 'S e Teàrlach MacArtair fear dhiubh. Air an leac a th' air an uaigh aige, tha an sgrìobhadh, nach deach a chrìochnachadh, ag ràdh, 'Here lie the remains of Charles MacKarter whose fame as an honest man and remarkable piper will survive this generation for his manners were easy and regular as his music and the melody off his fingers, will...' Tha e air a ràdh gur e a mhac a bha ga ghràbhaladh ach gun deach a bhàthadh air turas o Uibhist dhan Eilean Sgitheanach

2000an

Fionnghal NicDhòmhnaill; Cille Mhoire; Am Prionnsa Teàrlach Stiùbhart; crois Cheilteach; Teàrlach MacArtair; pìobaire; Teàrlach Eideard Stiùbhart

Andrew Taylor