Sgoil An t-Sruthain, 1929/1930
An Sruthan
Taigh-tasgaidh Dualchas na Gàidhealtachd
sgoiltean
buidhnean sgoile
deailbh camara clas

Tha oileanaich Sgoil An t-Suthain san Eilean Sgitheanach ann an 1929/30 nan seasamh airson dealbh camara còmhla ri an tidsearan, a' Bh-Uas Cairistìona NicDòmhnaill (clì) agus Bh-Uas Màiri Chaimbeul. 'S iad na h-oileanaich, sreath cùil, clì gu deas, Coinneach MacAsgaill, Tormod MacIllEathain, Raghnall Ros, Tormod Caimbeul,Dòmhnall MacAsgaill, Ùisdean (?) Ros,, ? Burge, Alasdair MacRath, Ùisean MacSuain, Coinneach MacAsgaill, Aonghas MacNeacail. Dàrna sreath, clì, Mòrag NicLeòid, Ceitidh A NicAsgaill, Ceitidh NicNeacail, Criosaidh NicSuain, Dinah NicSuain, Barabal NicFhionghain, Peigi NicSuain, Cathaidh Ros, Màiri Pheutan, Anna NicAsgaill, Màiri NicDhòmhnaill. Sreath aghaidh, clì, Murchadh MacAsgaill, Dòmhnall MacNeacail, Tormod W MacIllEathain, Tormod MacDhòmhnaill, Ùisdean MacNeacail, Ùna NicNeacail, Màiri NicAsgaill,, Mòrag Pheutan, Oighrig A NicDhòmhnaill, Flòraidh NicFhionghain, Cairistiona NicRath, Joey NicAsgaill.

Ann an 1875, thug Tormod MacLeòid MhicLeòid còir-sgrìobhte gabhaltais do Bòrd Sgoile Bhracadail, Comhairle Siorrachd Inbhir Nis airson sgoil phoblach a thogail. Thathas fhathast a' cleachdadh na sgoile an-diugh.

sgoiltean; buidhnean sgoile; deailbh camara clas

Highland Folk Museum Photographic Collection