Sgoil An t-Sruthain, deireadh na 1940am/ tràth sna 1950an
An Sruthan
sgoiltean
buidhnean sgoile
deailbh camara clas
Struan School, late 1940s/early 1950s

Tha oileanaich Sgoil An t-Sruthain nan seasamh airson an dealbh camara còmhla ri an tidsear, Bh-Uas NicCoinnich, uaireigin aig deireadh na 1940an no tràth anns na 1950an. 'S iad na h-oileanaich, sreath cùil bho chlì, Aonghas Caimbeul (An Sruthan Mòr), Pàdraig Caimbeul (Baile Ghobhainn), Dòmhnall Ros (An Sruthan), Eric Dickie (Coill' Ora), Aonghas MacCusbaig (Tobht Àrdair), Lallie Peutan (Tobht Àrdair),Eachainn Caimbeul (Baile Ghobhainn), Niall MacLeòid (An Gearraidh Mòr), Dòmhnall MacFhionghainn (Uilbhinis), Coinneach Ros (An Sruthan). Sreath aghaidh, Iain Caimbeul (Baile Ghobhainn), Aonghas MacDhòmhnaill (An Sruthan) Nellie NicLeòicd (An Gearraidh Mòr) Criosaidh Anna NicLeòid (An Gearraidh Mòr), Anna Chamshron (Coill' Ora) Cairistìona NicFhionghainn (An Sruthan Mòr), Lena Mhàrtainn (Òs), Anna NicDhòmhnaill (Òs), Petra Chaimbeul (Eubost an Iar)Murchadh Pheutan (Tobht Àrdair), Iain Ailig Moireasdan (Uilbhinis).

Ann an 1875, thug Tormod MacLeòid MhicLeòid còir-sgrìobhte gabhaltais do Bòrd Sgoile Bhracadail, Comhairle Siorrachd Inbhir Nis airson sgoil phoblach a thogail. Thathas fhathast a' cleachdadh na sgoile an-diugh.

sgoiltean; buidhnean sgoile; deailbh camara clas

Highland Folk Museum Photographic Collection