Taigh a' Bhaile Inbhir Nis, Liosta Bhùirdeasaich 2
AB_INVTOWNHOUSE07_56

J. MacCoinnich, 10mh Cèitean 1975
Ailean G. Sellar, Pròbhaist Inbhir Nis, 16mh Màrt 2002

Taigh a' Bhaile Inbhir Nis; Borgh Rìoghail; Bùirdeasaich; Saor-fhear; Saor-fhir

Inverness Town House 2007

Seo an dàrna duilleag de Liosta nam Bùirdeasach ann am Borgh Rìoghail Inbhir Nis a tha san t-Seòmar Comhairle ann an Taigh a' Bhaile Inbhir Nis.<br /> <br /> Tha Saorsa a' Bhorgh Rìoghail air a bhuileachadh mar chomharra air seirbheis bharraichte chatharra, poilitigeach no armailteach ann an cogadh no sìth, gu h-ionadail no gu nàiseanta . <br /> <br /> Bha Tiocaid Bùirdeasaich agus fàinne shìmplidh òir gan toirt dhan t-Saor-neach agus thathar ag iarraidh air ainm a chur air Liosta nam Bùirdeasach agus am bòid a mhionnachadh - 'I do solemnly and sincerely promise and declare that I will faithfully demean myself as a Burgess and Freeman of the Royal Burgh of Inverness'<br /> <br /> Tha na h-ainmean a leanas air an duilleig seo den liosta: <br /> <br /> <br /> <br /> Am Fìor Urramach Tòmas MacIain, Rùnaire na Stàite ann an Alba, 14mh Giblean 1955<br /> An Ridire Ùisdean MacCoinnich, C.B.E., à Inbhir Nis, 14mh Giblean 1955<br /> An Caiptean Antanaidh Miers, V.C., R.N. 14mh Giblean 1955<br /> Uilleam Iain MacAoidh, J.P. Inbhir Nis, 19mh Màrt 1975<br /> J. MacCoinnich, 10mh Cèitean 1975<br /> Ailean G. Sellar, Pròbhaist Inbhir Nis, 16mh Màrt 2002