Eun Dubh an Sgadain agus an Seagair
CAITHHORZ_THUFM_PH473

GALLAIBH

eòin; eòin-mara; euneòlas; eunlaith

Caithness Horizons

Caithness Horizons

Tha creagan Ghallaibh beò le eòin.<br /> <br /> Air leacan mòra nan creagan gheibhear pailteas mòr de dh'eòin coltach ris a' cheann-fhionn. Is e an t-eun seo, eun dubh an sgadain; eun nach eil a' dèanamh nead agus nach eil a' breith ach aon ugh. Is e pailteas nan eun seo a tha gan cumail sàbhailte, agus na h-eòin mhòra a' cuartachadh agus a' dìon nan iseanan beaga.<br /> <br /> Tha na h-iseanan a' fàgail nan leac aig ciaradh an fheasgair gus nach tèid an glacadh leis an fhaoileig no leis an fhasgadair.<br /> <br /> Is e an seagair fear dhe na h-eòin as motha a chluinnear, agus gairm an eòin cho cruaidh. An eu-coltas ri eòin eile, chan eil an seagair a' cur gu tìr ach a-mhàin airson briodadh. Tha e a' togail nead le luibhean is poll agus a' breith a dhà, no uaireanan trì, uighean.<br /> <br /> (Teacsa bho Sheirbheis Mhaoir Chomhairle na Gàidhealtachd) <br /> <br /> <br /> S dòcha gum bi an ìomhaigh seo ri faotainn airson a ceannach. Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is mu phrìsean cuir post-d gu:<br /> <a href="mailto: joannehowdle@caithnesshorizons.co.uk">Caithness Horizons</a>