Nòs Ùr
AB_NOS_UR_BANNER

Oi Polloi - Gàidhlig/Gaelic

Nòs Ùr

farpaisean; òrain; claistinneach

Nòs Ùr

Chaidh Farpais ùr airson Òrain Cheilteach is Albais a chumail airson a' chiad turas air 21 An Ògmhios ann an Eden Court, Inbhir Nis. Bha an fharpais mar chuairt dheireannach ionadail airson farpais Eòrpach sna mion-chànanan 'Liet Lavlut' a chumar ann an Lulea, san t-Suain san Dàmhair 2008.<br /> <br /> Seo luchd-crìochnachaidh Nòs Ùr 2008:<br /> <br /> Lleuwen Steffan - Cymraeg/Welsh<br /> Gillebride MacMillan - Gàidhlig/Gaelic<br /> Paula Kehoe - Gaeilge/Irish<br /> Phamie Gow - Gàidhlig/Gaelic<br /> Yr Annioddefol - Cymraeg/Welsh<br /> Gwennyn - Brezhoneg/Breton<br /> Griogair Labhruigh - Gàidhlig/Gaelic<br /> Yucatan - Cymraeg/Welsh<br /> Davie Tait - Scots<br /> Fiona NicChoinnich - Gàidhlig/Gaelic<br /> Gareth Bonello - Cymraeg/Welsh<br /> Oi Polloi - Gàidhlig/Gaelic<br /> <br /> B' e an còmhla Yr Annioddefol (às a' Chuimrigh) a bhuannaich bhòt a' phanail le 'Drysu' (Breisleach). Chaidh bhòt a' phobaill chun an t-seinneadair Gwennyn (às a' Bhreatainn Bhig) airson, 'Bugale Belfast' (Clann Bheul Feirste). Bidh iad le chèile a' dol chun na cuairt dheireannaich san Dàmhair 2008.