An Cabhadh Mòr, Dùbhlachd 1906
GAIRLOCHM_013

Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is mu phrìsean cuir post-d gu:
Gairloch Heritage Museum

sìde; aimsir; droch-shìde; sneachd; rèile; trèanaichean

Gairloch Heritage Museum, Photograph Collection

Dealbh-camara dubh is geal de thrèana-smùid a' dèanamh ionnsaigh air cnap-starra sneachda air loidhne an Eilein Sgitheanaich de Rèile na Gàidhealtachd aig Uachdar Niad faisg air Inbhir Pheofharain, aig àm a' Chabhaidh Mhòir san Dùbhlachd 1906.<br /> <br /> 'S e fìor dhroch gheamhradh a bh' ann ann an 1906, agus aig amannan mar sin le tòrr sneachda, ghabhadh trì einnseanan an ceangal còmhla ri fear de thrì chrainn shneachda, le diofar meud, ach am briseadh iad ballachan de shneachd. Chaidh feansaichean sneachda a thogail ach an dìonadh iad na loidhnichean o chuitheachan sneachda, ach cha robh iad seo <br /> an-còmhnaidh ag obair le fìor dhroch shneachd. Mar sin, bliadhnaichean às dèidh siud, chaidh innealan-sèididh sneachda a thoirt a-steach a bhiodh a' cumail nan loidhnichean glan. <br /> <br /> Gu fortanach, chan eil ballachan sneachda cho cumanta 's a bha iad tro bhliadhnaichean tràtha Rèile na Gàidhealtachd, mar thoradh air dòighean nas fheàrr air dèiligeadh ri droch shìde agus cuideachd le atharrachadh gu geamhraidhean nas buige air a' Ghàidhealtachd, ged a tha e coltach gun robh geamhraidhean 2009 is 2010 a' dol an aghaidh na h-àbhaist seo.<br /> <br /> <br /> S dòcha gum bi an ìomhaigh seo ri faotainn airson a ceannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is mu phrìsean cuir post-d gu:<br /> <a href="mailto: info@gairlochheritagemuseum.org">Gairloch Heritage Museum</a>