Taigh-seinnse Bhad a' Chròtha
GAIRLOCHM_019

Gairloch Heritage Museum

ROS: Geàrrloch

taighean-òsta; taighean-seinnse; taigh-òsta

Gairloch Heritage Museum, Photograph Collection

Sealladh air Taigh-seinnse Bhad a' Chròtha sa bhaile sin. Na laighe faisg air an laimrig, tha an taigh-seinnse air fàs gu bhith na mheadhan aig a' bhaile leis mar a tha e na phrìomh àite òil, agus cuideachd le cho brèagha 's a tha na seallaidhean mun cuairt air.<br /> <br /> 'S e baile beag iasgaich iomallach a th' ann am Bad a' Chròtha, a tha na laighe trì cilemeatairean gu deas air Geàrrloch, air bruaichean Loch Bhad a' Chròtha. 'S e deagh acarsaid a th' ann agus mar sin 's e baile iasgaich gu math trang a bh' ann fada san naoidheamh linn deug agus tràth san fhicheadamh linn. Bhiodh trosg air a thoirt gu tìr sa bhaile agus ga thiormachadh aig na stèiseanan ciùraidh aig Eilean Thorasdail agus Eilean Tioram.<br /> <br /> 'S fhada bho chlaon gnìomhachas iasgach an truisg, ach tha giomaich, crùbagan agus muasgain-chaola fhathast air an cur air tìr sa bhaile, air an rathad gu margaidhean gu deas no san Roinn Eòrpa. Tha an deagh acarsaid cuideachd a' tàladh bhàtaichean spòrs.<br /> <br /> <br /> S dòcha gum bi an ìomhaigh seo ri faotainn airson a ceannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is mu phrìsean cuir post-d gu:<br /> <a href="mailto: info@gairlochheritagemuseum.org">Gairloch Heritage Museum</a>