Inbhir Àsdail
GAIRLOCHM_020

Inbhir Àsdail

ROS: Geàrrloch

carraighean-cuimhne; soithichean; iasgach

Gairloch Heritage Museum, Photograph Collection

Tha an tiotal 'Post Office, Inverasdale' air an dealbh-chamara seo anns a bheil sealladh air baile beag iasgaich Inbhir Àsdail. Ann am beulaibh an deilbh chithear teaghlach a' togail orra air cuairt stiùirichte iasgaich ann an eathar. Ann an cùl an deilabh, b’ e an sgoil thùsail agus taigh coinneimh na h-eaglaise a bh’ anns an togalach air an làimh dheis, leis an tidsear no am miseanaraidh a’ fuireach shuas an staidhre.<br /> <br /> 'S e th' ann an Inbhir Àsdail grunn bhailtean beaga croitearachd, nan laighe air an rathad B8057, a tha a' sgaoileadh gu tuath air tràigh an iar Loch Iùbh.<br /> <br /> Seachad air coimhearsnachd Còbh, faisg air ceann B8057, 's e ionad cudromach a bh' ann an Rubha nan Sasan, far an cruinnicheadh na soithichean a' siubhal còmhla ann an luing-dhìon san Artaig aig àm an Dàrna Cogaidh. Tha dealas agus call den fheadhainn sin a sheòl à Loch Iùbh air a chuimhneachadh ann an carragh-cuimhne a chaidh fhosgladh ann an Còbh ann an 1999.<br /> <br /> <br /> S dòcha gum bi an ìomhaigh seo ri faotainn airson a ceannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is mu phrìsean cuir post-d gu:<br /> <a href="mailto: info@gairlochheritagemuseum.org">Gairloch Heritage Museum</a>