Inbhir Àsdail
GAIRLOCHM_020

Inbhir Àsdail

ROS: Geàrrloch

carraighean-cuimhne; soithichean; iasgach

Gairloch Heritage Museum, Photograph Collection

Tha an tiotal 'Post Office, Inverasdale' air an dealbh-chamara seo anns a bheil sealladh air baile beag iasgaich Inbhir Àsdail. Ann am beulaibh an deilbh chithear teaghlach a' togail orra air cuairt stiùirichte iasgaich ann an eathar.<br /> <br /> 'S e th' ann an Inbhir Àsdail grunn bhailtean beaga croitearachd, nan laighe air an rathad B8057, a tha a' sgaoileadh gu tuath air tràigh an iar Loch Iùbh.<br /> <br /> Seachad air coimhearsnachd Còbh, faisg air ceann B8057, 's e ionad cudromach a bh' ann an Rubha nan Sasan, far an cruinnicheadh na soithichean a' siubhal còmhla ann an luing-dhìon san Artaig aig àm an Dàrna Cogaidh. Tha dealas agus call den fheadhainn sin a sheòl à Loch Iùbh air a chuimhneachadh ann an carragh-cuimhne a chaidh fhosgladh ann an Còbh ann an 1999.<br /> <br /> <br /> S dòcha gum bi an ìomhaigh seo ri faotainn airson a ceannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is mu phrìsean cuir post-d gu:<br /> <a href="mailto: info@gairlochheritagemuseum.org">Gairloch Heritage Museum</a>