TIOTAL
Litir o Uilleam Bàillidh, Budgate gu Gilleasbaig Bàillidh, Colaisde Taobh Sear Nan Innseachan, duilleag 3
Z_GB232_D456_A_31_8_3
1810
Lìonradh Thasglann na Gàidhealtachd
5021
Bàillidhean Dhùn Eathain
Uilleam Budgate
Colaisde Taobh Sear Nan Innseachan
Companaidh Taobh Sear Nan Innseachan
rèiseadh eich
co-sgrìobhadh
litrichean
Letter from William Baillie, Budgate to Archibald Baillie, East India College, page 3

Tha an sgrìobhainn seo o'n t-6mh den Mhàirt 1810. 'S e litir o Uilleam Bàillidh à Budgate (faisg air Caladar) gu a bhràthair Gilleasbaig a th' ann. Bha Gilleasbaig aig Colaisde Taobh Sear Nan Innseacahn, faisg air Ware, aig an àm - ionad trèanaidh a chaidh a stèidheachadh ann an 1806 airson òigridh eadar 16 is 18 a bhiodh ag iarraidh obair ann an companaidh Taobh Sear Nan Innseachan thall thairis. Tha Uilleam a' bruidhinn air a' cholaisde anns an litir agus ag ràdh gu bheil e toilichte gu bheil e a' còrdadh ri Gilleasbaig.

Tha Uilleam ag ràdh nach eil mòran chuirmean anns an sgìre aig an àm seo den bhliadhna, agus dhà no trì dealbhan-cluiche a chunnaic e an taigh-cluiche Inbhir Nis an aon rud a bh' ann. Tha e a' bruidhinn air rèis eich a bh' aig Dùn Deòrsa o chionn ghoirid cuideachd, far an robh duais 100 gini.

Tha Uilleam a' crìochnachadh le bhith a' faighneachd do Ghilleasbaig a bheil e a' cumail ri ionnsachadh cluich na feadaige

1810an

Bàillidhean Dhùn Eathain; Uilleam Budgate; Colaisde Taobh Sear Nan Innseachan; Companaidh Taobh Sear Nan Innseachan; rèiseadh eich; co-sgrìobhadh; litrichean

Baillie of Dunain family papers