Deuchainnean nan Con-chaorach air Cùrsa Goilf Gheàrrloch, 1959
GAIRLOCHM_0971

Gairloch Heritage Museum

ROS: Geàrrloch

stoc; tuathanachas

Gairloch Heritage Museum, Photograph Collection

Sealladh bho gu h-àrd air Deuchainnean nan Con-chaorach air Cùrsa Goilf Gheàrrloch, ann an 1959.<br /> <br /> 'S e spòrs fharpaiseach nan con a th' ann an deuchainnean nan con-chaorach, agus bidh cù-chaorach, air a stiùireadh le a mhaighstir, ag iomain bheathaichean timcheall air sreath de chnapan-starra. 'S e an cù a choisneas am fear a chuireas crìoch air a' chùrsa san ùine as giorra agus leis an àireamh as lugha de mhearachdan. <br /> <br /> Chaidh Cùrsa Goilf Gheàrrloch a stèidheachadh ann an 1898, le tìodhlac cead talmhainn o Shir Coinneach S. MacCoinnich Gheàrrloch, a bha an uair sin na Chiad Cheann-suidhe Onarach aig a' chùrsa. Tha iad ag ràdh gur e an Caiptean A.M. Burgess a chuir an club air bhonn agus a dheilbh càradh tùsail a' chùrsa.<br /> <br /> <br /> S dòcha gum bi an ìomhaigh seo ri faotainn airson a ceannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is mu phrìsean cuir post-d gu:<br /> <a href="mailto: info@gairlochheritagemuseum.org">Gairloch Heritage Museum</a>