Am Post ga Lìbhrigeadh, Geàrrloch, 1906
GAIRLOCHM_110

Gairloch Heritage Museum

ROS: Geàrrloch

am post rìoghail; post; conaltradh

Gairloch Heritage Museum, Photograph Collection

Dealbh-camara de luchd a' phuist a' cumail srian nan each do dhithis phost air muin eich, ann an Geàrrloch aig àm a' Chathaidh Mhòir san Dùbhlachd 1906.<br /> <br /> 'S e coimhearsnachd iasgaich is croitearachd air cost an iar-thuath na Gàidhealtachd a th' ann an Geàrrloch, an loch goirid, a thug ainm don bhaile cuideachd. Tha am baile ri oir Bàgh 'Flowerdale', Bàgh a' Bhaile Mhòir, mar a chanas iad sa Ghàidhlig, a tha agus a bha na shàilean fasgach far a bheil acarsaid shàbhailte do bhàtaichean.<br /> <br /> Bha uaireigin grunn bhailtean beaga sgapte ann an Geàrrloch, oir mus do thogadh an rathad, an A832, ann an 1843, 's ann bhon mhuir a bu luaithe a gheibheadh tu ann. Aon uair 's gun deach 'fosgladh suas' a dhèanamh air, thàinig mòran luchd-turais Bhictòrianach ann agus iad a' lorg an 'Highland sublime'. Thàinig mòran dhiubh dhan sgìre air sgàth na Banrigh Bhictòria a rinn turas rìoghail ann an 1877 fhad 's a bha i a' fuireach ann an Taigh-òsta Loch Ma-Ruibhe.<br /> <br /> <br /> S dòcha gum bi an ìomhaigh seo ri faotainn airson a ceannach.<br /> Airson tuilleadh fiosrachaidh mu cheannach is mu phrìsean cuir post-d gu:<br /> <a href="mailto: info@gairlochheritagemuseum.org">Gairloch Heritage Museum</a>